Nosalty Logó

Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Összesen 1989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Összesen 11933 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Összesen 177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6902.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    3946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    3713 micro
Összesen 1989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    530.4 g

Zsír

  • Összesen
    862.6 g
  • Telített zsírsav
    327 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    374 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    2656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41414.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    971 mg
  • Kálcium
    8267 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    7263 mg
  • Nátrium
    23677 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    4035.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3684 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1180 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    137 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1865 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3139 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    6406 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    22277 micro
Összesen 11933 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    670 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Elkészítés

A húshoz

  1. A combokat félbevágjuk, a virsliket nagyobb darabokra.
  2. Sütőzacskóba tesszük a húsokat, a virsliket, a paradicsomlevet, a fűszereket. A zacskó száját befogjuk, kissé átmozgatjuk, lezárjuk, és tepsibe tesszük. Tetején négy-öt lyukat szúrunk, sütőben, középső rácson, kb. 45-50 percig pároljuk.
  3. Jénaiba teszünk olajat, a megmosott rizst, ételízesítőt, borsot, kurkumát, petrezselyemzöldet, és bő vízzel felöntjük. Kb. 40 percig 160 fokon sütjük, pároljuk. A sütőt kikapcsolva, még 10 percig bent hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
  4. Lábasba tesszük a mirelit zöldségeket, a vizet, a fűszereket, és kóstolásig főzzük, ami kb. 15 perc főzési idő.
  5. Ha kész, behabarjuk.
  6. Egy tálkába teszünk lisztet, vizet, elkeverjük, majd tejfölt adunk hozzá, és azzal is simára keverjük. Tejszínt adagolunk hozzá, sózzuk, és borsozzuk, összekeverjük az egészet.
  7. Beletesszük a zöldségekbe, összeforraljuk, és tálaljuk a hússal és a rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4890
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 22.

Ajánló

Finom bor.:-) A rizs formázásához tényleg nagyon jó ötlet, amit kaptam, a citromfacsaró teteje :-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 350 recept

Kitört nálam a tavasz! Zöldséghiányban szenvedek, ami nem csak engem érint, a családot is.:-) Nem csak az evést értem, hanem a látványt, színeket, már a fekete, szürke, fehér utálatos színek lettek:-(. Tél: brrr... A zöldet igaz, a természet adta színekben szeretem, fű, és a falevelek,stb. Kedvenc színeim: lila, kék, sárga, narancssárga... Hát ilyen zöldségeket most nem igen tudtam beszerezni, viszont a rizs sárga lett a kurkumától, a hús kissé piros a paradicsomtól, a szósz zöldes, de már ez se lombozott le, mert hiányzott a szín, az életemből, és a család, érdekes mód mind egy kanálig, villáig, késvágásig elfogyasztotta, még a fiam is, aki szerint nem lehet olyan ételt enni, mint a brokkoli, mert az nem karfiol, hanem valami ufó-zöldség:-). A karfiolt már megszerette szerencsére. Végül is jelzi, hogy már tényleg mindenkinek sok a tömény étel, mert elfogyott a kreálmányom. Ennyi a történet.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Éva! Nagyon guszta a kajád, szerintem azért ez már egy kicsit a tavaszt idézi! Elmentve! puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Nagyon remélem!:-))) Olvastad : a levesedet,tegnap alkottam meg , utolsó kanálig elfogyott.Puszi érte!Most szaladok befejezni a f?zést, de még majd írok:-)))Kicsit kés?bb:-)))) Szép napod legyen! Éva-Anyóca

Gubigabi

Kedves Éva! Már megint egy jó "üt?s" kaját alkottál! Várjuk együtt a tavaszt! Köszi a receptet. :-)))

Éva-Anyóca

Kedves gubigabi! Köszi szépen, igyekszik az ember lánya:-)))))) Most már nagyon itt kopogtat, a várva várt tavasz:-)) Következ? cél, amit miel?bb el szeretnék érni, hogy mindent a földbe tudjunk ültetni, mert eddig még nem jött össze, sajna,.de rajta vagyunk!:-)))...pld. vizes a föld,a szántás után, még egyszer át kell rotázni, - de amit tökre várok, az a tavaszi szünet a suliban a gyerekeimnek:-)))))) Szép napot mára! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám! Csak azt nem értem, hogy került az én kertem tehozzád? Minden ugyan úgy áll a kertemben, ahogy te a tiédet leírtad ! Nyílnak a korai tulipánok, a krókuszok, bujik a jácint, nárcisz, virágzik a téltemet?. Rügyeznek a gyümölcsfák: a sárga, az ?szibarack,fakad az áfonya, a kiwi, szépen zöldel a petrezselyem, a sóska, tovább nem is sorolom! Örülök,hogy újra megf?zted a levest, ezek szerint felvetted az étlapodra.Ma egy sorbanrakós burgonya felfújtat készítettem ebédre, lefényképeztem, szerintem jól néz ki! Ami nagyon fontos,hogy tele van tavaszi ízekkel, mint újkrumpli, újhagyma, paradicsom stb...Nem tudtam hamarabb írni neked,mert valami baj van az internettel, délután lelessul, estére meg egyszer?en elmegy. Nincs telefon,net, az IP TV-n meg kimered a kép. Javítás bejelentve, folyamatban.Az egész életre ilyen szép napsütést kívánok neked!! puszi:Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Remélem, a technikai hibák hamarosan kijavításra kerülnek:-)) A kerted??Akkor nagyon hasonló ízlésünk lehet: :-)))) -és remélem, hogy hamar tudunk zöldségféléket is ültetni, ugyanis a tavalyi sok hó és es?, a földnek betette a kaput,egy ásónyom és víz volt,:-((( !!!! - h?vösebb lehet, de már ne fagyjon és ne essen es?, mert az már egy kicsit sok és sokk lenne:-))) Várom azt az új recit:-)) Szép hetet:Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám! Holnap valami kiwis sütihez támadt kedvem, délután megsütöm, szombaton jönnek a gyerekek. Ha sikerül felteszem, bár most van fent tizenvalahány, mire azok kikerülnek, addig ráérek. Sajnálom, hogy olyan vizes a kertetek, pont akkor, amikor már nagyon vetni kellene. Az id?járás rendszerint keresztül húzza az ember számítását.Mi tavaly a cseresznyéb?l szinte enni sem tudtunk, rosszkor volt a sok es? és lerohadt a fáról, miel?tt megért volna. Nem soká f?zhetünk sóskát, szépen bújik.Szeretettel üdvözöllek: Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! A kertünk jobb mint tavaly, akkor siralmas volt, csak április végén tudtunk ültetni.Tavalyel?tt már március 15-én ültettünk, kertben is és kinn a földünkön is:-))) Az becsületes tavasz és nyár volt.Tavaly pocsék volt szinte az egész év es?b?l és hóból állt.:-))) Idén már azért jobb a helyzet,egy hét és ültethetünk, de még egyszer fel kell ásni, vagy rotációzni a kertet.A föld már megvan:-)))) Ha esne, akkor sajnos két hét múlva ültetünk.Muszáj várni, ha nem akarjuk, hogy a magok berohadjanak:-))) Alig várom, hogy már ott tartsunk:-)) Sóskánk nekünk is van, és nagyon szeretjük, úgyhogy én is f?zök:-))) Van snidlingem is már, szépek a fokhagymás és a vöröshagymás is.Szépen elindultak a f?szernövényeim is:-)))Bazsalikomot azt vennem kell:-)) El?kertbe sziklakertet szeretnénk csinálni, remélem sikerül:-)) Recept van nekem is vagy 15 fenn, és a gépben is 4 a fiam tartalékolja, elég, mire ezek kicsurognak feltenni.:-)) Lehet sütizek a hétvégén, majd kiderül:-)) Szép hétvégét:-))) Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám! Nekem is van egy kis f?szerkertem, de a bazsalikomot nálam is pótolni kell! Én úgy tapasztaltam, hogy ha a spenótos palacsinta töltelékébe a tojáson kívül teszek egy kis reszelt sajtot is, mennyei tud lenni! Az én palacsintámnak a tölteléke a képen azért nem olyan eleven zöld. Évikém! mi a véleményed, rosszul tettem-e, hogy az igért képet a kertemr?l az email címedre küldtem? Arra amit ezem az oldalon találtam.Az enyém -bár lehet tudod- a következ?: olaszneanci@freemail.hu Kívánok neked én is szép napot és jómunkát! Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Igen, sajnos, az összes f?szernövény bírja a hideget, bár levéllel le szoktuk takarni, és ilyenkor kibontjuk tavasszal, de mondta a néni a piacon, hogy. " aranyoskám,a bazsalikomot azt vagy vigye be a konyhai ablakába cserépbe beültetve, vagy addig használja, amíg lehet, mert az nem telel benne, megfagy. Majd jön jöv?re, pótolja,jó? " Hát igen, sajnos az ablakom bármennyire is fáj, olyan, hogy nem tudok semmit betenni, nem az a régi típusú, hogy belülr?l a konyhában f?szerek lehetnek, vagy a szobában virágok:-((((((( De, tegnap átnéztük tüzetesen, most a francia tárkonyom se bírta a kiképzést, a tavalyi sok hó ,es?,betette neki a kaput, meg azért most is volt hó és nagyon hideg becsülettel.Azt is vehetek.:-)) Sajttal megbolondítva a spenót csak jó lehet:-))))) Hmmm..:-)) Ilyenkor korán reggel, éhes vagyok:-)))Ilyen csodával , meg lehetne most lepni:-))) Nagyon jól tetted, hogy oda küldted, már tegnap este gyönyörködtem is mind a kett?ben.:-)))Az a tó,mesés:-))) Hányat lehet kívánni a kis aranyosoktól???:-)))) Nagyon köszönöm, hogy megadtad a címed, lehet, hogy az oldaladon ott van, nem figyeltem még, ha odatévedek, az mindig receptért van, vagy ha kifejezetten, célzatosan Neked akarok írni.:-)) Nagyon köszönöm:-))) Legyen szép napod! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám! Az én kis aranyhalaimtól bármit lehet kívánni! Nem ismerik a rosszat, csak a jót és a jó embereket! Nem szólnak vissza, körém gy?lnek és várják a kaját! A f?szerkertemben elég nagy kárt tett a tél.Eddig csak a citromfüvet és a kakukkfüvet láttam hajtani. Pótolnom kell nekem is. puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszenanci! Néha jó, ha valaki nem szól vissza, csak mi beszélünk neki,nem????:-))) Én megpróbálok citromfüvet venni, mert anno, amikor ideköltöztünk, az el?kertemben volt a f?szerkert, olyan csodás volt, imádta a helyét, de a kis bokorból, mindegy f?szernél, valami hatalmas csoda lett, és nehéz volt terelgetni ?ket, mert annyira imádták a helyet, hogy elkezdtek szabálytalanul terjeszkedni,..és az már nem volt szép.Meg jó se.Most máshol vannak, és oda nem vettem se mentát,(olyan, mint a rágó),se citromfüvet,se borsmentát,(borsos íz), se majorannát, mert ezek iszonyatosan tudnak terjeszkedni, akkora helyem meg azért nincs, ha mást is szeretnék:-))) Pedig jók lennének ezek is, de hát...ez van. Legyen szép a hétvégéd!:-))) Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám! Citromfüvet ne vegyél, ha gondolod én tudok neked egy-két tövet küldeni, aztán majd szaporodik. Nagyon szivesen teszem, mert nálam is terjeszkedik.Tegnap este Gerg?t megkértem, hogy nézzük meg az iwiw-en az említett képeket, de ? sem találta. viszont volt gyönyör? pálmafa, isteni vízesés stb. Fent vagyok az iwiw-en, de csak néha nézek rá, mert igazából nincs annyi id?m. Tudod hétköznapokon segítek a gyerekeimnek. puszi neked, jó f?z?cskézést! Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Pedig ott vannak a képek:-)))) Ha ismer?s vagy, márpedig az, akkor be kell hogy tudjál lépni a fényképekhez, és meg tudod nézni, nem csak az imádatom tárgyait, a tengert, pálmafát és vízesést,...:-)) Van a családról, kertr?l, virágokról, rólam,..:-))) Ma három féle muffint sütöttem, már kivagyok, ..:-(( - ja meg ebédet f?ztem, boltba voltam, mostam teregettem,...egy szobát kiporszívóztam, a többit átvették a fiúk.:-))) Aranyos vagy, már megrendeltem a néninél, nem szeretném visszamondani,mindig kicsit kivételezik velem, például beszerzett nekem tavaly görög bazsalikomot, ami ritkaság, meg citromos illatú és fahéj illatú bazsalikomot, isteniek voltak, ...ezért köszönettel, de nem kérem a felajánlott citromfüvet.Aranyos vagy.:-))) Csak nézd majd meg, hátha sikerül lecsekkolni a fényképeinket.:-)) Szép hétvégét. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Viszont üzenem: király! Zöldfúszer téma: imádok anyóshoz menni, mióta felfedeztem, hogy burjánzik a petrelyem(zöldje!!!) a fólia alatt, akkorát legelek minden héten. Meg sem közelíti a szárított, vagy a bolti pici csokorka. A fagyasztott zöldségeket is unom már nagyon, de az a brokkoli-borsó házasság teccet?s! :D ja, még van bimbó is harmadiknak, az már szerelmi háromszög ;)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.