Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel

Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel
Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitört nálam a tavasz! Zöldséghiányban szenvedek, ami nem csak engem érint, a családot is.:-)
Nem csak az evést értem, hanem a látványt, színeket, már a fekete, szürke, fehér utálatos színek lettek:-(. Tél: brrr...
A zöldet igaz, a természet adta színekben szeretem, fű, és a falevelek,stb.
Kedvenc színeim: lila, kék, sárga, narancssárga... Hát ilyen zöldségeket most nem igen tudtam beszerezni, viszont a rizs sárga lett a kurkumától, a hús kissé piros a paradicsomtól, a szósz zöldes, de már ez se lombozott le, mert hiányzott a szín, az életemből, és a család, érdekes mód mind egy kanálig, villáig, késvágásig elfogyasztotta, még a fiam is, aki szerint nem lehet olyan ételt enni, mint a brokkoli, mert az nem karfiol, hanem valami ufó-zöldség:-). A karfiolt már megszerette szerencsére. Végül is jelzi, hogy már tényleg mindenkinek sok a tömény étel, mert elfogyott a kreálmányom. Ennyi a történet.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

ajánlat

Finom bor.:-)
A rizs formázásához tényleg nagyon jó ötlet, amit kaptam, a citromfacsaró teteje :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat félbevágjuk, a virsliket nagyobb darabokra.
  2. Sütőzacskóba tesszük a húsokat, a virsliket, a paradicsomlevet, a fűszereket. A zacskó száját befogjuk, kissé átmozgatjuk, lezárjuk, és tepsibe tesszük. Tetején négy-öt lyukat szúrunk, sütőben, középső rácson, kb. 45-50 percig pároljuk.
  3. Jénaiba teszünk olajat, a megmosott rizst, ételízesítőt, borsot, kurkumát, petrezselyemzöldet, és bő vízzel felöntjük. Kb. 40 percig 160 fokon sütjük, pároljuk. A sütőt kikapcsolva, még 10 percig bent hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
  4. Lábasba tesszük a mirelit zöldségeket, a vizet, a fűszereket, és kóstolásig főzzük, ami kb. 15 perc főzési idő.
  5. Ha kész, behabarjuk.
  6. Egy tálkába teszünk lisztet, vizet, elkeverjük, majd tejfölt adunk hozzá, és azzal is simára keverjük. Tejszínt adagolunk hozzá, sózzuk, és borsozzuk, összekeverjük az egészet.
  7. Beletesszük a zöldségekbe, összeforraljuk, és tálaljuk a hússal és a rizzsel.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 783
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges szósz csirkével és rizzsel, csirkecombok tejszínes zöldségraguval és kurkumás rizzsel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-03-28 09:29

Kedves kitike!

Azt elhiszem, hogy rájársz a friss petrezselyemre, bárcsak már én is ot tartanék, de még nincs.:-)))Süthetne már az a nap! :-))
A saját és friss, hát az valami mennyei:-))
Igen: a brokkoli-zöldborsó-kelbimbó hármasa egy csodás szerelmi háromszög, és nagyon finom is még ráadásul :-))))
Szép napot!
Éva-Anyóca

kitike
Kitike / kitike Sun, 2011-03-27 21:29

Viszont üzenem: király!
Zöldfúszer téma: imádok anyóshoz menni, mióta felfedeztem, hogy burjánzik a petrelyem(zöldje!!!) a fólia alatt, akkorát legelek minden héten. Meg sem közelíti a szárított, vagy a bolti pici csokorka.
A fagyasztott zöldségeket is unom már nagyon, de az a brokkoli-borsó házasság teccetős! :D ja, még van bimbó is harmadiknak, az már szerelmi háromszög ;)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-26 20:18

Kedves olaszneanci!

Pedig ott vannak a képek:-))))
Ha ismerős vagy, márpedig az, akkor be kell hogy tudjál lépni a fényképekhez, és meg tudod nézni, nem csak az imádatom tárgyait, a tengert, pálmafát és vízesést,...:-))
Van a családról, kertről, virágokról, rólam,..:-)))
Ma három féle muffint sütöttem, már kivagyok, ..:-(( - ja meg ebédet főztem, boltba voltam, mostam teregettem,...egy szobát kiporszívóztam, a többit átvették a fiúk.:-)))
Aranyos vagy, már megrendeltem a néninél, nem szeretném visszamondani,mindig kicsit kivételezik velem, például beszerzett nekem tavaly görög bazsalikomot, ami ritkaság, meg citromos illatú és fahéj illatú bazsalikomot, isteniek voltak, ...ezért köszönettel, de nem kérem a felajánlott citromfüvet.Aranyos vagy.:-)))
Csak nézd majd meg, hátha sikerül lecsekkolni a fényképeinket.:-))
Szép hétvégét. Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-03-26 11:27

Kedves Évám!
Citromfüvet ne vegyél, ha gondolod én tudok neked egy-két tövet küldeni, aztán majd szaporodik.
Nagyon szivesen teszem, mert nálam is terjeszkedik.Tegnap este Gergőt megkértem, hogy nézzük meg az iwiw-en az említett képeket, de ő sem találta. viszont volt gyönyörű pálmafa, isteni vízesés stb.
Fent vagyok az iwiw-en, de csak néha nézek rá, mert igazából nincs annyi időm. Tudod hétköznapokon
segítek a gyerekeimnek. puszi neked, jó főzőcskézést! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 21:58

Kedves olaszenanci!
Néha jó, ha valaki nem szól vissza, csak mi beszélünk neki,nem????:-)))
Én megpróbálok citromfüvet venni, mert anno, amikor ideköltöztünk, az előkertemben volt a fűszerkert, olyan csodás volt, imádta a helyét, de a kis bokorból, mindegy fűszernél, valami hatalmas csoda lett, és nehéz volt terelgetni őket, mert annyira imádták a helyet, hogy elkezdtek szabálytalanul terjeszkedni,..és az már nem volt szép.Meg jó se.Most máshol vannak, és oda nem vettem se mentát,(olyan, mint a rágó),se citromfüvet,se borsmentát,(borsos íz), se majorannát, mert ezek iszonyatosan tudnak terjeszkedni, akkora helyem meg azért nincs, ha mást is szeretnék:-))) Pedig jók lennének ezek is, de hát...ez van.
Legyen szép a hétvégéd!:-)))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-03-25 19:07

Kedves Évám!
Az én kis aranyhalaimtól bármit lehet kívánni!
Nem ismerik a rosszat, csak a jót és a jó embereket! Nem szólnak vissza,
körém gyűlnek és várják a kaját!
A fűszerkertemben elég nagy kárt tett a tél.Eddig csak a citromfüvet és a kakukkfüvet láttam hajtani.
Pótolnom kell nekem is. puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 08:47

Kedves olaszneanci!

Igen, sajnos, az összes fűszernövény bírja a hideget, bár levéllel le szoktuk takarni, és ilyenkor kibontjuk tavasszal, de mondta a néni a piacon, hogy. " aranyoskám,a bazsalikomot azt vagy vigye be a konyhai ablakába cserépbe beültetve, vagy addig használja, amíg lehet, mert az nem telel benne, megfagy. Majd jön jövőre, pótolja,jó? " Hát igen, sajnos az ablakom bármennyire is fáj, olyan, hogy nem tudok semmit betenni, nem az a régi típusú, hogy belülről a konyhában fűszerek lehetnek, vagy a szobában virágok:-(((((((
De, tegnap átnéztük tüzetesen, most a francia tárkonyom se bírta a kiképzést, a tavalyi sok hó ,eső,betette neki a kaput, meg azért most is volt hó és nagyon hideg becsülettel.Azt is vehetek.:-))
Sajttal megbolondítva a spenót csak jó lehet:-))))) Hmmm..:-)) Ilyenkor korán reggel, éhes vagyok:-)))Ilyen csodával , meg lehetne most lepni:-)))
Nagyon jól tetted, hogy oda küldted, már tegnap este gyönyörködtem is mind a kettőben.:-)))Az a tó,mesés:-))) Hányat lehet kívánni a kis aranyosoktól???:-))))
Nagyon köszönöm, hogy megadtad a címed, lehet, hogy az oldaladon ott van, nem figyeltem még, ha odatévedek, az mindig receptért van, vagy ha kifejezetten, célzatosan Neked akarok írni.:-)) Nagyon köszönöm:-)))
Legyen szép napod!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-03-25 07:27

Kedves Évám!
Nekem is van egy kis fűszerkertem, de a bazsalikomot nálam is pótolni kell!
Én úgy tapasztaltam, hogy ha a spenótos palacsinta töltelékébe a tojáson kívül teszek egy
kis reszelt sajtot is, mennyei tud lenni! Az én palacsintámnak a tölteléke a képen azért nem
olyan eleven zöld. Évikém! mi a véleményed, rosszul tettem-e, hogy az igért képet a kertemről
az email címedre küldtem? Arra amit ezem az oldalon találtam.Az enyém -bár lehet tudod-
a következő: olaszneanci@freemail.hu
Kívánok neked én is szép napot és jómunkát! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-03-24 22:44

Kedves olaszneanci!

A kertünk jobb mint tavaly, akkor siralmas volt, csak április végén tudtunk ültetni.Tavalyelőtt már március 15-én ültettünk, kertben is és kinn a földünkön is:-))) Az becsületes tavasz és nyár volt.Tavaly pocsék volt szinte az egész év esőből és hóból állt.:-))) Idén már azért jobb a helyzet,egy hét és ültethetünk, de még egyszer fel kell ásni, vagy rotációzni a kertet.A föld már megvan:-))))
Ha esne, akkor sajnos két hét múlva ültetünk.Muszáj várni, ha nem akarjuk, hogy a magok berohadjanak:-)))
Alig várom, hogy már ott tartsunk:-))
Sóskánk nekünk is van, és nagyon szeretjük, úgyhogy én is főzök:-)))
Van snidlingem is már, szépek a fokhagymás és a vöröshagymás is.Szépen elindultak a fűszernövényeim is:-)))Bazsalikomot azt vennem kell:-))
Előkertbe sziklakertet szeretnénk csinálni, remélem sikerül:-))
Recept van nekem is vagy 15 fenn, és a gépben is 4 a fiam tartalékolja, elég, mire ezek kicsurognak feltenni.:-))
Lehet sütizek a hétvégén, majd kiderül:-))
Szép hétvégét:-)))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-03-24 17:05

Kedves Évám!
Holnap valami kiwis sütihez támadt kedvem, délután megsütöm, szombaton jönnek a gyerekek.
Ha sikerül felteszem, bár most van fent tizenvalahány, mire azok kikerülnek, addig ráérek.
Sajnálom, hogy olyan vizes a kertetek, pont akkor, amikor már nagyon vetni kellene.
Az időjárás rendszerint keresztül húzza az ember számítását.Mi tavaly a cseresznyéből szinte enni
sem tudtunk, rosszkor volt a sok eső és lerohadt a fáról, mielőtt megért volna.
Nem soká főzhetünk sóskát, szépen bújik.Szeretettel üdvözöllek: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-03-23 21:28

Kedves olaszneanci!

Remélem, a technikai hibák hamarosan kijavításra kerülnek:-))
A kerted??Akkor nagyon hasonló ízlésünk lehet: :-)))) -és remélem, hogy hamar tudunk zöldségféléket is ültetni, ugyanis a tavalyi sok hó és eső, a földnek betette a kaput,egy ásónyom és víz volt,:-((( !!!! - hűvösebb lehet, de már ne fagyjon és ne essen eső, mert az már egy kicsit sok és sokk lenne:-)))
Várom azt az új recit:-))
Szép hetet:Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-03-23 12:40

Kedves Évám!
Csak azt nem értem, hogy került az én kertem tehozzád? Minden ugyan úgy áll a kertemben, ahogy te a tiédet leírtad ! Nyílnak a korai tulipánok, a krókuszok, bujik a jácint, nárcisz, virágzik a téltemető.
Rügyeznek a gyümölcsfák: a sárga, az őszibarack,fakad az áfonya, a kiwi, szépen zöldel a petrezselyem, a sóska, tovább nem is sorolom! Örülök,hogy újra megfőzted a levest, ezek szerint
felvetted az étlapodra.Ma egy sorbanrakós burgonya felfújtat készítettem ebédre, lefényképeztem, szerintem jól néz ki! Ami nagyon fontos,hogy tele van tavaszi ízekkel, mint újkrumpli, újhagyma, paradicsom stb...Nem tudtam hamarabb írni neked,mert valami baj van az internettel, délután lelessul, estére meg egyszerűen elmegy. Nincs telefon,net, az IP TV-n meg kimered a kép.
Javítás bejelentve, folyamatban.Az egész életre ilyen szép napsütést kívánok neked!! puszi:Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-22 14:41

Kedves gubigabi!

Köszi szépen, igyekszik az ember lánya:-))))))
Most már nagyon itt kopogtat, a várva várt tavasz:-))
Következő cél, amit mielőbb el szeretnék érni, hogy mindent a földbe tudjunk ültetni, mert eddig még nem jött össze, sajna,.de rajta vagyunk!:-)))...pld. vizes a föld,a szántás után, még egyszer át kell rotázni, - de amit tökre várok, az a tavaszi szünet a suliban a gyerekeimnek:-))))))
Szép napot mára!
Éva-Anyóca

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2011-03-22 12:37

Kedves Éva! Már megint egy jó "ütős" kaját alkottál! Várjuk együtt a tavaszt! Köszi a receptet. :-)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-22 11:00

Kedves olaszneanci!

Nagyon remélem!:-)))
Olvastad : a levesedet,tegnap alkottam meg , utolsó kanálig elfogyott.Puszi érte!Most szaladok befejezni a főzést, de még majd írok:-)))Kicsit később:-))))
Szép napod legyen!
Éva-Anyóca

1989
csirkecomb 4 db
virsli 280 dkg
paradicsomlé 5 dl
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
rizs 40 dkg
ételízesítő 2 ek
négyszínű bors 0.5 kk
kurkuma 2 kk
petrezselyem 1 tk
brokkoli 450 g
kelbimbó 450 g
zöldborsó 450 g
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
víz 2 ek
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 2.5 dl