r
Nosalty Logó

Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 646 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 646 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
  4. Olajat öntünk egy serpenyőbe, és elősütjük a combokat. 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat. Majd kiszedjük egy tányérra.
  5. Takaréklángra vesszük a sütőt, a serpenyőbe tesszük a felkarikázott hagymát. Kb. 15 percig pároljuk így, lassan kavargatva, amíg szép aranybarna lesz.
  6. Közben a burgonyát fűszerezzük, és a sütőbe tesszük sülni. Olívaolaj kerül alá, és egy pici víz, hogy hamarabb megpuhuljon. Alufóliával fedjük le.
  7. Ha a hagyma kész, visszatesszük a combokat a serpenyőbe, ráöntjük az egészre a mustáros-boros szószt, és felforraljuk, miközben összekeverjük.
  8. Ha a krumpli már láthatóan megpuhult, rászedjük a hagymás és szószos húst, újra letakarjuk, és a sütőben sütjük tovább az ételt.
  9. 25-30 percig sütjük fólia alatt, viszont az utolsó 5-10 percre levesszük az alufóliát.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 28161
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept Stahl Judit Gyors szárnyas ételek receptkönyvéből származik, ugyan kissé átalakítottam, mivel nem tetszett az az ötlet, hogy serpenyőstül menjen a fogás a sütőbe. Ezért találtam ki, hogy tepsis burgonyával tálalom, és így együtt tud sülni a krumpli és a hús. Az amúgy is gyorsan elkészíthető fogás így még rövidebb idő alatt kerül az asztalra.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek