r
Nosalty Logó

Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    2932 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 1662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    557 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük (bőrét rajta hagyjuk), vagy eleve így vásároljuk, majd megsózzuk, és olívaolajjal meglocsolva 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. A faszenes vasaló talpát duplán alufóliába csomagoljuk.
  3. Egy vastagfalú serpenyőt felforrósítunk, beletesszük az olajban pácolt csirkét bőrével lefelé, majd nyomatéknak ráhelyezzük a nehéz vasalót.
  4. A csirke mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük a vasaló alatt.
  5. Amíg a csirkék sülnek, összevágjuk a paradicsomot és a salátát, kevés tökmagolajjal, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk.
  6. Forrón tálaljuk a húst a salátával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2172
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben készítették nekem ezt a finomságot, a "vasalást" alufóliába csomagolt féltéglával oldották meg. Az ötletet lopva, én egy régi faszenes vasalóval "sütöttem" a csirkét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...