r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirke 2.- steakburgonyával

Kornél
Rozmaringos csirke 2.- steakburgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rozmaringos csirkéhez

A steakburgonyához

943
Kalória
69.8g
Fehérje
41.3g
Szénhidrátok
52.7g
Zsír
422.7g
Víz
291g
Koleszterin
5.3g
Rost
2.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A steakburgonyához

Összesen 943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A steakburgonyához

Összesen 3777 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A steakburgonyához

Összesen 112 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7209.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3338 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1690.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 3777 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

A rozmaringos csirkéhez

  1. A csirkehúsokat fűszerezzük meg sóval, frissen őrölt feketeborssal és tegyük őket egy megfelelő méretű tepsibe.
  2. Locsoljuk meg alaposan olívaolajal, majd szórjuk meg bőségesen friss rozmaringgal. Legalább fél napra tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Sütés előtt a vörös- és a fokhagymát is vágjuk félbe (ne tisztítsuk meg a héjától a hagymákat), és tegyük a húsok mellé a vágott felülettel lefelé. Öntsük hozzá a fehérbort, és tegyük előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 170 fokon kb. másfél órán át, amíg a csirke már jól átsül, de még nem szárad ki.
  5. A steakburgonya elkészítéséhez a burgonyákat mossuk meg, majd vágjuk cikkekre. (Nem kell meghámozni!)
  6. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsük le olívaolajjal, majd jól forgassuk össze. Tegyük 200 fokos sütőbe.
  7. Mielőtt elkészülnek, szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük készre, amíg a sajt is megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családomat vártam haza ebédre, ezzel a viszonylag gyors, könnyű étellel leptem meg őket. A fogás nem okozott csalódást.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...