r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Egyetek még
Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 1469 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 5873 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 1469 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.4 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16736.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1710 mg
  • Foszfor
    6152 mg
  • Nátrium
    7403 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    731 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24746 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    7609 micro
Összesen 5873 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Leves

Galuska

Elkészítés

Leves

  1. Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk. A gyökérzöldségeket kb. 0.5x0.5 cm-es kockára vágjuk.
  2. Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk. Egy lábosban 2 tk növényi olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk.
  3. Jöhetnek a csirkemellkockák, addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és elkezd levet engedni. Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetnek a zöldségek is a lábasba.
  4. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, mehet bele kevés cukor is. Jöhet bele 2 ek. paradicsom lé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével.
  5. Közepes lángon 15 -20 percig főzzük. Ha letelt az idő, akkor jöhet a vegán főzőkrém. Természetesen , mint ahogy egy tejszínnel is hőkiegyenlítést végznénk, itt sem maradhat el. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elekverjük és már önthetjük is a levesbe.
  6. Amíg a leves újra felforr, elkészítjük a galuskát.
  7. Ha a szaggatás után újra felforrt a leves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek. friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.

Galuska

  1. 3 ek gluténmentes zabot porrá őrlünk egy kávédarálóval vagy zablisztet használunk. Egy keverőtálba öntünk 20g vegán olvasztott margarint, ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás , kevés só, és az őrölt zab.
  2. Eldolgozzuk egy lapátkanállal, ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet. Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 571
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)
Egyetek még 3 recept

A receptet az alábbi linken videón is megnézheted: https://youtu.be/QODDeRhGLXc Jó étvágyat!

Hozzávalók

Leves

Galuska

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!