Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves
Tárkonyos pulykaraguleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A savanykás levesek egyik sztárja kétségkívül a tárkonyos csirkeraguleves. Ezzel a recepttel ti is elkészíthetitek otthon egyszerűen.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk.
  2. Rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a sárga- és fehérrépát, zellert, gombát és az apróra vágott petrezselymet is. Ezeket aztán megszórjuk egy teáskanál tárkony fűszerrel, és egy kis ideig pároljuk őket. Majd felöntjük az alaplével, és lefedve, kis lángon körülbelül fél óra alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. A főzés vége felé beleszórjuk a levesbe a zöldborsót is, aminek igazán rövid idő kell, hogy megfőjön.
  4. Ezután egy kis tálkába öntjük a tejfölt, és a forró levesből hozzászedünk levet, amivel kikeverjük, és beleöntjük majd így a levesbe, és jól elkeverjük. Majd egy citrom levét ráfacsarjuk. Még ízlésünknek megfelelően sózzunk, borsozzunk, aztán lehet is fogyasztani!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 55 629
elküldve: 12
receptkönyvben: 197
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

savanyú leves, tárkonyos raguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Tue, 2016-10-04 12:31

Tetszik a recept. A vöröshagymát összevágod, vagy egészben teszed bele?

377
napraforgó olaj 2 ek
pulykamell 0.5 kg
zöldborsó 400 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
csiperkegomba 20 dkg
tejföl 270 g
alaplé 1.5 l
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 citromból nyert
tárkony 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint