A tábornok csirkéje
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A zöldbabhoz
A csirkéhez
-
175g csirke felsőcomb329 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A szószhoz
-
38g méz114 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g rizsecet0 kcal
-
4g chiliszósz1 kcal
-
20 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
A tálaláshoz
-
2g szezámmag11 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
10g sült hagyma56 kcal
-
100g rizs358 kcal
Összesen
1243
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A zöldbabhoz
A csirkéhez
-
350g csirke felsőcomb657 kcal
-
114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A szószhoz
-
75g méz228 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
0g rizsecet0 kcal
-
8g chiliszósz2 kcal
-
39 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
A tálaláshoz
-
4g szezámmag23 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
-
20g sült hagyma113 kcal
-
200g rizs716 kcal
Összesen
2488
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A zöldbabhoz
A csirkéhez
-
32g csirke felsőcomb60 kcal
-
2.7g étkezési keményítő10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
A szószhoz
-
6.9g méz21 kcal
-
1.8g szójaszósz1 kcal
-
0g rizsecet0 kcal
-
0.7g chiliszósz0 kcal
-
4.4g sűrített paradicsom4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.1g gyömbér1 kcal
A tálaláshoz
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
5.5g újhagyma zöldje1 kcal
-
1.8g sült hagyma10 kcal
-
18.3g rizs66 kcal
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2324.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 1635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 261.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 1280 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6903 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
1243
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 118.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4649 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 850 mg
-
Nátrium 3269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.9 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 522.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 2559 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 1989 micro
Összesen
2488
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1264 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A zöldbabhoz
A csirkéhez
-
350 g csirke felsőcomb
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
A szószhoz
-
3 ek méz
-
2 ek szójaszósz
-
3 ek sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 cm gyömbér
A tálaláshoz
-
2 teáskanál szezámmag
-
2 közepes db újhagyma zöldje
-
20 g sült hagyma
-
200 g rizs
Elkészítés
A zöldbabhoz
- A zöldbab végeit levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. A lényeg, hogy még ropogós maradjon, de kicsit piruljon azért meg.
A csirkéhez
- Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (a fokhagymát és a gyömbért reszeljük, nyilván), és jó alaposan elkeverjük. Ha túl sűrűnek ítélnénk, akkor mehet hozzá 2-3 evőkanál víz is. A lényeg, hogy jól oldódjon fel benne a méz.
A szószhoz
- A csirkecombokat kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt, majd az egészet jól összekeverjük.
- Egy serpenyőben, ami lehet akár wok is, felhevítjük az olajat, és beledobjuk a csirkét.
- 5-6 perc alatt, nagy lángon átpirítjuk, hogy szép színt kapjon, majd nyakon öntjük a szósszal.
- Ezen a ponton érdemes lejjebb venni a lángot, hogy ne lövelljen izzó lávaként, inkább szép lassan rotyogjon és sűrűsödjön. Max tíz perc, és kész.
A tálaláshoz
- A csirkét rizzsel, zöldbabbal tálaljuk. A tetejét pedig megszórhatjuk pirított hagymával, szezámmaggal és vékonyra vágott újhagyma zöldjével is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 380
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 25221
- Feltöltés dátuma: 2017. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Kínai gyorskaja, amiben tudod, hogy mi van! Nem a világ legkifinomultabb receptje, cserébe isteni finom, laktató, és könnyen összedobható. Az eredeti recept innen.