adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A csirkéhez
-
600 g csirkemellfilé
-
1 db tojásfehérje
-
65 g étkezési keményítő
-
bors ízlés szerint
-
100 ml szódavíz
-
500 ml napraforgó olaj
A narancsmázhoz
-
100 ml szójaszósz
-
1 tk narancshéj
-
1 gerezd fokhagyma
-
chilipehely ízlés szerint
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
50 ml víz
-
1 ek szezámmag
1450
Kalória
38.9g
Fehérje
31.8g
Szénhidrát
131g
Zsír
241.6g
Víz
109.5g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 30% Zsír
A csirkéhez
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
62 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
A narancsmázhoz
-
63g narancslé29 kcal
-
25g szójaszósz15 kcal
-
1g rizsecet0 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
10 kcal
-
13g víz0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
2 kcal
Összesen
1450
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 30% Zsír
A csirkéhez
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
248 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
500g napraforgó olaj4420 kcal
A narancsmázhoz
-
250g narancslé118 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
2g rizsecet0 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
38 kcal
-
50g víz0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
Összesen
5802
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 30% Zsír
A csirkéhez
-
33.3g csirkemellfilé40 kcal
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
-
3.6g étkezési keményítő14 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g szódavíz0 kcal
-
27.7g napraforgó olaj245 kcal
A narancsmázhoz
-
13.9g narancslé7 kcal
-
5.5g szójaszósz3 kcal
-
0.1g rizsecet0 kcal
-
0.2g szezámolaj2 kcal
-
1.1g barna cukor4 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
1.7g újhagyma zöldje0 kcal
Összesen
321
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 1768 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 241.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1450
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.6 g
Zsír
-
Összesen 524 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 238 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 188 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9266.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1549 mg
-
Nátrium 7074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 127.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 966.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 209 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
5802
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
321
kcal
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkét vágjuk fel nagyobb kockákra vagy csíkokra. Tegyük egy keverőtálba és adjuk hozzá a keményítőt, a tojásfehérjét, a szójaszószt, a borsot és a szódavizet, majd alaposan keverjük össze.
- Az olajat kezdjük el melegíteni egy mélyebb serpenyőben. Mikor felforrósodott süssük benne a csirkefalatokat kb. 5 percig, amíg aranybarnák lesznek. Amint elkészültek, szedjük ki konyhai papírtörlőre, majd hagyjuk, hogy kissé kihűljenek.
- Nem kötelező, de ha igazán ropogós bundájú csirkefalatokat szeretnénk, akkor kihűlés után dobjuk vissza őket még egyszer az olajba, egy második sütésre. Utána tegyük tiszta konyhai papírtörlőre.
A narancsmázhoz
- Amíg a csirke hűl az első sütés után, addig összeállíthatjuk a narancsmázat.
- A keményítőt keverjük ki a vízzel és tegyük félre. A többi hozzávalót alaposan keverjük össze a Happy Day 100%-os narancslevével, öntsük egy nagyobb serpenyőbe és forraljuk össze.
- Kb. egy percig forraljuk a szószt, majd vegyük lejjebb a lángot/hőfokot, és adjuk hozzá a keményítőt. Folyamatos keverés mellett sűrűsítsük be a mázat. Kóstoljuk meg, ha nem elég sós, tegyünk hozzá szójaszószt, ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá cukrot.
- Miután kisütöttük másodjára is a húsokat, mehetnek a mázba - jó alaposan forgassuk össze és szórjuk meg szezámmaggal is.
- Tálaláskor szórjuk meg az újhagyma zöldjével és kínáljuk főtt rizzsel vagy pirított tésztával, ha pedig szeretnénk mellé egy kis zöldséget is, akkor pároljunk mellé tetszőleges leveles zöldet (pl. pak choi) gyömbérrel, fokhagymával és szójaszósszal fűszerezve.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 7 p
Ez az ázsiai jellegű narancsmázas-szezámmagos csirke szinte függőséget okoz: nemcsak az édes, savanyú és sós ízek tökéletes harmóniája, hanem a durván ropogós textúra miatt is, amit úgy érünk el, hogy duplán sütjük ki a húst. Tálalhatunk hozzá főtt rizst, de ha extráznánk, pirított tésztával is jól működik.