Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás - szójaszószos csirkecomb

Kukoricás - szójaszószos csirkecomb
Kukoricás - szójaszószos csirkecomb
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a csirkét, a kínai ízeket, kukoricával még nem próbáltuk, ezért készült el ezen mód az étel. Finomra sikerült. Ennyi a történet.

hozzávalók / 6 adag

A csirkecombhoz

A körethez

ajánlat

Finom bor, házi szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk, félbevágjuk, fűszerezzük a szárnyas fűszerrel, beletesszük a zacskóba, beleszórjuk a kínai ötfűszerkeveréket, curryt,  beleöntjük az olajat.
  2. Belekerül a zacskóba: a kukorica, szeletelt gomba, hámozott paradicsom, a szeletelt fokhagyma, beleöntjük a szójaszószokat és a mézet is belekanalazzuk. Átmozgatjuk a szószokban, hozzávalókban a  húsokat, majd tepsibe tesszük, lezárjuk, a zacskó tetejére négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval (a felesleges gőz kijön sülés közben), sütőbe téve készre sütjük-pároljuk.
  3. A forrásban lévő olajos-sós vízben a tésztát az előírás szerint kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a hússal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 466
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkecombok gombás-kukoricás kínai szószban, kukoricás csirke sütőzacskóban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

698
csirkecomb 4 db
szárnyas fűszerkeverék 37 g
fokhagyma 4 g
csemegekukorica 680 g
konzerv paradicsom 400 g
gomba 290 g
földimogyoró olaj 2 ek
szójaszósz 3 ek
szójaszósz 3 ek
méz 3 ek
kínai ötfűszer-keverék 0.5 kávéskanál
madras curry 0.5 teáskanál
fusilli tészta 500 g
víz 2 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek