Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizslapba göngyölt marinált csirke gombával

Rizslapba göngyölt marinált csirke gombával
Rizslapba göngyölt marinált csirke gombával
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az enokiról írtam részletes(ebb)en az eztettem.blogspot.com-on.

Ez egy nagyon egyszerűen készülő vacsora, de az összetevők nem biztos, hogy mindenki konyhájában alapvetések. Viszont aki ázsiai ízkalandokra vágyik, előbb-utóbb be fogja szerezni ezeket a hozzávalókat.

hozzávalók / 4 adag

A marinált csirkéhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marinádhoz összekeverjük a halszószt, a mirint, az olajat, a fokhagymát, a gyömbért és a citromlevet.
  2. Ezt ráöntjük a nagyon apróra vagdalt húsra, összekeverjük, és állni hagyjuk. (20-30 perc legalább, de a több idő csak jót tesz az ízeknek.)
  3. A továbbiakban külön tálakban kirakjuk az asztalra a salátát (madár volt meg piros paraj), a gombát, a tojást, a húst és a retekcsíkokat, amikből mindenki magának csinálta a tekercseit, tetszőleges arányban adagolva a hozzávalókat.
  4. Ízesítésnek lehet ráönteni szójaszószt (bár a marinád önmagában is elég ízes).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marinált grill csirke enoki gombával, rizslapba tekert csirke, pácolt csirkefalatok rizslapban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
csirke 60 dkg
halszósz 45 ml
mirin 30 ml
szezámolaj 15 ml
cukor 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
salátalevél 20 dkg
retek 5 db
gomba 15 dkg
főtt tojás 1 db
szójaszósz 1 ek