Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai húsgombócok

Szicíliai húsgombócok
Szicíliai húsgombócok
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy valami új elkészítési módját keressem a darált húsnak. Így bukkantam rá erre a receptre is, és nagyon jónak bizonyult. És bárki azt gondolja, kettőt lapoztam a szakácskönyvben, amikor a hozzávalók között mazsolát szerepeltettem, azt megnyugtatom, hogy igenis kellemes végeredményt ad a mazsola édeskés, a paradicsom savanykás, a paprika finoman csípős ízkombinációja, kiegészítve a zöldfűszerek aromájával.

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A gombócokhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szószhoz a megpucolt fokhagymát összezúzzuk, és egy 30 cm átmérőjű kb. 6 cm magas peremű lábosban megfonnyasztjuk az olívaolajon. A hámozott paradicsomot a levével együtt összepépesítjük, ráöntjük a fokhagymára, és jöhet azonnal a többi hozzávaló is. Az egészet sózzuk-borsozzuk, kevergetve felforraljuk, és takarék lángon csendes forrásban kb. 20 perc alatt készre főzzük. A végén apróra vágva belekeverjük a bazsalikomot.
  2. Ezalatt haladunk a húsgombócokkal. A zsemlét félbevágjuk, és beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A fenyőmagot egy kicsi, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a parmezánt megreszeljük, a zsemlét kinyomkodjuk. Végül az összes hozzávalót késes betétű robotgépben összedolgozzuk, és sózzuk-borsozzuk.
  3. A húsos masszából 20 db, egyenlő méretű gombócot formálunk. A sütéshez egy 28 cm átmérőjű teflonserpenyőben 1,5 cm-es rétegben olajat forrósítunk. 2 adagban mérsékelt tűzön, adagonként 10-12 perc alatt megsütjük benne a húsgombócokat. Közben néhányszor megforgatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
  4. A megsült húsgombócokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, áttesszük őket a mártásba, és mérsékelt tűzön pár perc alatt összefőzzük az ételt.
  5. Főtt makaróni illik mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 548
elküldve: 3
receptkönyvben: 186
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, húsgombóc paradicsomos mártásban, olaszos húsgombóc

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1082
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
konzerv paradicsom 80 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
oregánó 1 ek
csípős fűszerpaprika 0.5 kk
cukor 1 ek
száraz vörösbor 1 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 marék
zsemle 1 db
fenyőmag 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 10 dkg
darált marhahús 50 dkg
mazsola 10 dkg
majoranna 1 ek
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl