r
Nosalty Logó

Paradicsomos albondigas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Paradicsomos albondigas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 1653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9429.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    6822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 1653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3475 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A tejbe áztatjuk a zsemlemorzsát, és 5 percig állni hagyjuk. Utána villával összekeverjük.
  2. A hagymát, fokhagymát, serrano sonkát, petrezselymet, a fűszereket aprítóba tesszük, és pürésítjük.
  3. A két pürét és a darált húst jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
  4. Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk egy kanál olívaolajat, és két adagban megkapatjuk a húsgombócok oldalait. Ha kész, félretesszük.

A paradicsommártáshoz

  1. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a sonkát szintén. A húsgolyókból visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a sonkát és a fokhagymát.
  2. Két percig kevergetjük, majd mehetnek rá a fűszerek és a fehérbor. 2-3 percig párologtatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
  3. Egyesével beletesszük a húsgolyókat, majd az alaplé felét. Ha szükséges, hozzáadjuk a másik felét is. 15-20 percig kis lángon főzzük, majd megszórjuk petrezselyemmel.
  4. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15636
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.

Ajánló

Ebből az adagból kb 30 gombóc lesz. Előételként, tapasnak 8 főre elegendő, ha főételként tálaljuk, 4 embernek elég. Friss kenyérrel vagy egyszerű zöldsalátával a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc spanyol tapasom, amelynek millió variánsa van. Nekem egy ehhez hasonló ízlett mind közül a legjobban. A receptet itt találtam, és kicsit alakítottam rajta.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!