Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábéfőzelékes húsgombóc

Karalábéfőzelékes húsgombóc
Karalábéfőzelékes húsgombóc
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nagyikám receptje ez a fogás is. Nagyon szeretjük, ez is egy állandó tétel a gyakran készítendők között. Mi mindig töltött karalábénak hívtuk-hívjuk, pedig nem töltjük bele a karalábéba a darált húsos masszát, hanem a főzelékben főzzük meg. Nagyon finom étel, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nekem ebből a mennyiségből 13 db gombócom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábékat megpucoljuk, a szép és zsenge levelekkel együtt megmossuk, a levelekből a vastagabb főereket kivágjuk.
  2. A húst megtisztítjuk, ledaráljuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy kis lábasban megforrósítunk 2 ek olajat, és megpároljuk rajta a vöröshagymát.
  4. A rizst átmossuk. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, a megpárolt vöröshagymát. Ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A karalábékat kockára vágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. Egy lábasba felforrósítunk 3 ek olajat, rátesszük a karalábé kockákat, sózzuk, és 5-6 perc alatt megpároljuk, majd a felcsíkozott leveleket is a lábasba tesszük, és 2-3 perc alatt kevergetve tovább pároljuk.
  6. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi a gombócokat majd ellepi, és felforraljuk. A húsmasszából gombócokat formázunk, és a lobogó karalábés lébe tesszük, majd a lángot kicsire vesszük, és kb 45 percig főzzük.
  7. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverjük, enyhén megsózzuk, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Még 2-3 percig óvatosan kevergetve forraljuk, ha kell utána ízesítünk.
  8. Melegen tálaljuk ezt az igazából karalábéfőzelékes húsgombócot.  
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 127
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött karalábé, húsgombócok karalábéfőzelékben főzve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Thu, 2019-07-18 20:36

Ma megcsináltam, nagyon finom. Kis petrezselyemmel ízesítettem a végén. Mentve, biztos többször fogom még készíteni. Köszönöm a receptet.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2019-07-19 06:28

Szia! Köszönöm szépen kedves visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy ízlett a receptem által elkészített finom étel. Kívánok hozzá örömteli elkészítést, és jó étvágyat! Kellemes nyári napokat, és jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel: Kinga

789
sertéscomb 50 dkg
karalábé 80 dkg
rizs 25 dkg
vöröshagyma 10 dkg
tojás 1 db
tejföl 3 dl
finomliszt 4 dkg
napraforgó olaj 5 ek
majoranna 2 tk
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint