Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szardínia bundában

Szardínia bundában
Szardínia bundában
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap a Metróban megakadt a szemem egy zacskó szardínián, melyek annyira kicsik voltak, nem tudtam nekik ellenállni, mert régen már készítettem ilyet és úgy elfogyott fél kiló, mintha ott sem lett volna.

hozzávalók / 3 adag

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis halakat szétterítjük egy tálcán és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel, majd a joghurtos tojásba forgatjuk, ezután belehengergetjük az összetört kukoricapehelyben.
  2. 170 C-ra melegített olajban 1 perc alatt megsütjük, szalvétán leitatjuk az olajat.
  3. A burgonyát héjasan alaposan megmossuk, 2-3 darabba vágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, alaposan borsozzuk, meglocsoljuk citrommal, megszórjuk reszelt héjával, alátöltünk egy kanál olajat és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, citromlével, borssal, mézzel, majd hozzáadjuk a tejfölt és joghurtot, csomómentesre keverjük egy habverővel. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 566
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricapelyhes bundában sült szardínia, szardínia kukoricalisztes panírban, szardínia sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1172
szardínia 30 dkg
kukoricaliszt 1 evőkanál
kukoricapehely 10 dkg
tojás 2 db
joghurt 1 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
fehér bors 0.5 kk
0 ízlés szerint
újkrumpli 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
majonéz 2 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
fehér bors 0.5 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
tejföl 1 dl
joghurt 1 dl
napraforgó olaj 2 dl