r
Nosalty Logó

Szardínia bundában

Évi néni
Szardínia bundában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

1183
Kalória
37.1g
Fehérje
65.2g
Szénhidrát
87.5g
Zsír
294.1g
Víz
290.4g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 1183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    882.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A szardíniához

  1. A kis halakat szétterítjük egy tálcán és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel, majd a joghurtos tojásba forgatjuk, ezután belehengergetjük az összetört kukoricapehelyben.
  2. 170 C-ra melegített olajban 1 perc alatt megsütjük, szalvétán leitatjuk az olajat.
  3. A burgonyát héjasan alaposan megmossuk, 2-3 darabba vágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, alaposan borsozzuk, meglocsoljuk citrommal, megszórjuk reszelt héjával, alátöltünk egy kanál olajat és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, citromlével, borssal, mézzel, majd hozzáadjuk a tejfölt és joghurtot, csomómentesre keverjük egy habverővel. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Tegnap a Metróban megakadt a szemem egy zacskó szardínián, melyek annyira kicsik voltak, nem tudtam nekik ellenállni, mert régen már készítettem ilyet és úgy elfogyott fél kiló, mintha ott sem lett volna.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek