r
Nosalty Logó

Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal

Gréti
Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

780
Kalória
32.4g
Fehérje
66.9g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
249.2g
Víz
262.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    996.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1741 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb, mély serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta az aprított salottát.
  2. Rászórjuk a rizst, átmelegítjük vele, majd felöntjük a bor egy részével. Ízlés szerint sózzuk, és egy fél citrom héját hozzáreszeljük.
  3. Ezután felváltva bor és alaplé hozzáöntésével folyamatos keverés mellet készre főzzük.

A halakhoz

  1. Közben a kecsegét tisztítjuk, bőrét lehúzzuk, 4 szeletbe vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. A tintahalat kicsi kockákra vágjuk.
  2. A tintahalat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés szőlőmagolajon megpirítjuk, és félretesszük.
  3. A kecsege szeleteket ugyanebben a serpenyőben, olvasztott vajon sütjük hirtelen. A vajba zúzott fokhagymát szórunk. A serpenyőt oldalra billentve a fűszeres vajjal locsoljuk a halszeleteket a 2-3-szori átforgatás közben.

A tálaláshoz

  1. A kész rizottóhoz hozzákeverjük a tintát, és vajjal krémesítjük.
  2. Tálalásnál minden tányérra csónakszerűen kanalazunk a rizottóból. A kupac tetejének felére pirított tintahal kockákat, másik felére frissen szelt újhagyma zöldjét szórunk. Vékonyan csíkozott citromhéjjal díszítjük.
  3. A rizottó csónak mellé egy szelet kecsegét helyezünk, melyet fokhagymás vajjal locsolunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p

A tökéletes alapanyagokat a Magyar Bocuse d'Or Akadémia arany fokozatú pártoló tagja és hivatalos alapanyag beszállítója, a METRO bocsátotta rendelkezésünkre. A kecsege és más hozzávalók mellé a METRO Gasztroakadémia egy receptet is írt, melyet mi egy kicsit átdolgoztunk. Készüljetek ezzel a recepttel ti is a hazánkban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 május 10-11-i döntőjére! Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak: Széll Tamás mesterszakácsnak és commisának, Szabó Kevinnek!

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...