r
Nosalty Logó

Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 780 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 3116 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 780 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1741 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 3116 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb, mély serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta az aprított salottát.
  2. Rászórjuk a rizst, átmelegítjük vele, majd felöntjük a bor egy részével. Ízlés szerint sózzuk, és egy fél citrom héját hozzáreszeljük.
  3. Ezután felváltva bor és alaplé hozzáöntésével folyamatos keverés mellet készre főzzük.

A halakhoz

  1. Közben a kecsegét tisztítjuk, bőrét lehúzzuk, 4 szeletbe vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. A tintahalat kicsi kockákra vágjuk.
  2. A tintahalat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés szőlőmagolajon megpirítjuk, és félretesszük.
  3. A kecsege szeleteket ugyanebben a serpenyőben, olvasztott vajon sütjük hirtelen. A vajba zúzott fokhagymát szórunk. A serpenyőt oldalra billentve a fűszeres vajjal locsoljuk a halszeleteket a 2-3-szori átforgatás közben.

A tálaláshoz

  1. A kész rizottóhoz hozzákeverjük a tintát, és vajjal krémesítjük.
  2. Tálalásnál minden tányérra csónakszerűen kanalazunk a rizottóból. A kupac tetejének felére pirított tintahal kockákat, másik felére frissen szelt újhagyma zöldjét szórunk. Vékonyan csíkozott citromhéjjal díszítjük.
  3. A rizottó csónak mellé egy szelet kecsegét helyezünk, melyet fokhagymás vajjal locsolunk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2485
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 20.

Ajánló

Ha még izgalmasabban szeretnétek tálalni ezt a fogást, akkor a tintahalat karikázhatjátok, és tempurában is kisüthetitek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes alapanyagokat a Magyar Bocuse d'Or Akadémia arany fokozatú pártoló tagja és hivatalos alapanyag beszállítója, a METRO bocsátotta rendelkezésünkre. A kecsege és más hozzávalók mellé a METRO Gasztroakadémia egy receptet is írt, melyet mi egy kicsit átdolgoztunk. Készüljetek ezzel a recepttel ti is a hazánkban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 május 10-11-i döntőjére! Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak: Széll Tamás mesterszakácsnak és commisának, Szabó Kevinnek!

Hozzávalók

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek