Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal

Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal
Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökéletes alapanyagokat a Magyar Bocuse d'Or Akadémia arany fokozatú pártoló tagja és hivatalos alapanyag beszállítója, a METRO bocsátotta rendelkezésünkre. A kecsege és más hozzávalók mellé a METRO Gasztroakadémia egy receptet is írt, melyet mi egy kicsit átdolgoztunk. Készüljetek ezzel a recepttel ti is a hazánkban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 május 10-11-i döntőjére! Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak: Széll Tamás mesterszakácsnak és commisának, Szabó Kevinnek!

hozzávalók / 4 adag

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ha még izgalmasabban szeretnétek tálalni ezt a fogást, akkor a tintahalat karikázhatjátok, és tempurában is kisüthetitek.

Szólj hozzá!

elkészítés

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb, mély serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta az aprított salottát.
  2. Rászórjuk a rizst, átmelegítjük vele, majd felöntjük a bor egy részével. Ízlés szerint sózzuk, és egy fél citrom héját hozzáreszeljük.
  3. Ezután felváltva bor és alaplé hozzáöntésével folyamatos keverés mellet készre főzzük.

A halakhoz

  1. Közben a kecsegét tisztítjuk, bőrét lehúzzuk, 4 szeletbe vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. A tintahalat kicsi kockákra vágjuk.
  2. A tintahalat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés szőlőmagolajon megpirítjuk, és félretesszük.
  3. A kecsege szeleteket ugyanebben a serpenyőben, olvasztott vajon sütjük hirtelen. A vajba zúzott fokhagymát szórunk. A serpenyőt oldalra billentve a fűszeres vajjal locsoljuk a halszeleteket a 2-3-szori átforgatás közben.

Az étel összeállítása, tálalás

  1. A kész rizottóhoz hozzákeverjük a tintát, és vajjal krémesítjük.
  2. Tálalásnál minden tányérra csónakszerűen kanalazunk a rizottóból. A kupac tetejének felére pirított tintahal kockákat, másik felére frissen szelt újhagyma zöldjét szórunk. Vékonyan csíkozott citromhéjjal díszítjük.
  3. A rizottó csónak mellé egy szelet kecsegét helyezünk, melyet fokhagymás vajjal locsolunk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 716
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tintahalas rizottó sült kecsegével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

780
olívaolaj 2 ek
salottahagyma 2 közepes db
rizottó rizs 30 dkg
fehérbor 4 dl
csirke alaplé 6 dl
0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 5 dkg
tintahal tinta 5 g
kecsege 1 db
vaj 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tintahal 25 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
citromhéj 0.25 citromból nyert
újhagyma zöldje 1 közepes db