Szardínia

Szardínia

Leírás

Kisméretű, maximum 25cm hosszú tengeri hal, a heringfélék családjába tartozik. Teste hosszúkás, háta zöldeskék színű, alteste ezüstös. Hazánkban gyakran minden aprótestű, konzervként árult tengeri halat szardíniának neveznek. A szardínia sok vasat, cinket és fehérjét tartalmaz, zsírtartalma kb. 10%. A friss szardíniát általában olajban sütve fogyasztják, a konzerv változatból pedig halkrémek vagy saláták készíthetők

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Szardínia

fehérjetartalom

24.62 g

zsírtartalom

142010.545 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

59.61 g

Hány kalória

gramm

szardínia?

Top ásványi anyagok

Foszfor

490 mg

Kalcium

382 mg

Nátrium

307 mg

Magnézium

39 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.167 g

Kolin

75 mg

Niacin - B3 vitamin

5.245 mg

E vitamin

2.04 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

24.62 g

Zsír

telített zsírsav

1.528 g

egyszeresen telített zsírsav

3.869 g

többszörösen telített zsírsav

5.148 g

koleszterin

142 g

ásványi anyagok

Kalcium

382 mg

Vas

2.92 mg

Magnézium

39 mg

Foszfor

490 mg

Nátrium

307 mg

Cink

1.31 mg

Réz

0.186 mg

Mangán

0.108 mg

Szelén

52.7 µg

szénhidrát

víz

59.61 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.08 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.227 mg

Niacin - B3 vitamin

5.245 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.642 mg

Folát

10 µg

Kolin

75 mg

Retinol

32 µg

E vitamin

2.04 mg

D vitamin

193 µg

K vitamin

2.6 µg

B12 vitamin

8.94 µg

A vitamin

32 µg

B6 vitamin

0.167 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek