szardínia

szardínia

Leírás

Kisméretű, maximum 25cm hosszú tengeri hal, a heringfélék családjába tartozik. Teste hosszúkás, háta zöldeskék színű, alteste ezüstös. Hazánkban gyakran minden aprótestű, konzervként árult tengeri halat szardíniának neveznek. A szardínia sok vasat, cinket és fehérjét tartalmaz, zsírtartalma kb. 10%. A friss szardíniát általában olajban sütve fogyasztják, a konzerv változatból pedig halkrémek vagy saláták készíthetők

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

45 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek