Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lepényhal camembertes spárgával

Lepényhal camembertes spárgával
Lepényhal camembertes spárgával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lepényhal nagyon finom tengeri hal. Filézve teljesen szálkamentes. Többféle változatban készítettem már el. Most a spárgaszezonban a körete a spárga lett. Nem csalódtam egyikben sem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom diétás étel. A szálkamentes filézett hal miatt kisgyermekek is ehetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat előző este a mélyhűtőből elővesszük, tehát már kiolvadtak. Mindegyiket besózzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, az egyik fele mehet majd a spárga alá, a másik felével kezdjük a halat előkészíteni. Az olvasztott vajba keverjük alaposan a fűszereket, és bekenjük a halakat.
  3. Rozsdamentes tepsibe tesszük, alufóliával lezárjuk, és félretesszük a spárga előkészítéséig.
  4. A spárgasípokat megmossuk, és a végükből kb. három centit levágunk. Lobogó, forró sós vízben néhány percig blansírozzuk. Óvatosan kiszedjük a vízből, és hagyjuk hűlni.
  5. Amíg a spárgák kézmelegre hűlnek, a camembert sajtot kb fél centi vastag szeletekre vágjuk. Rozsdamentes tepsibe tesszük a kihűlt spárgákat, és ráöntjük az olvasztott vajat.
  6. Rárakjuk a camembert sajt szeleteket, és előmelegített sütőbe tesszük a halakkal együtt. Százhetven fokon sütjük. Amikor a sajt már olvadni kezd, a spárgákat kivesszük a sütőből. A halakról levesszük a fóliát, és légkeveréssel kétszáz fokon egy kicsit megpirítjuk.
  7. Tálaláskor a halak mellé egy adag spárgát teszünk köretként.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lepényhal spárgával, zöldséges sajtos lepényhal, sütőben sült spárgás lepényhal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

347
hal 50 dkg
zöldspárga 60 dkg
camembert sajt 10 dkg
vaj 10 dkg
2 kávéskanál
citromfű 2 teáskanál
kakukkfű 1 kk
borsikafű 1 teáskanál