Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajhal grillezve parajos burgonyával

Vajhal grillezve parajos burgonyával
Vajhal grillezve parajos burgonyával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok érdekes és különleges ételt készítünk a Bistroban, ezt is többek között...

hozzávalók / 4 adag

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

ajánlat

Könnyű ebédnek kiváló, és a halszálkától "rettegőknek" kiváló választás a vajhal.

Szólj hozzá!

elkészítés

Parajos burgonya

  1. A burgonyát (lehetőleg parázsburgonyát) megmossuk, és tiszta mosogatószivaccsal körbedörzsöljük, ha vékony a héja, akkor ehető, ha vastag, akkor pucoljuk meg.
  2. Sós vízben főzzük puhára.
  3. A paraj lehet friss vagy mirelit leveles paraj is. A mirelitet szobahőmérsékleten olvasszuk meg, a friss parajt mossuk meg.
  4. Az olajon pirítsuk meg a tisztított tört fokhagymát, és rakjuk rá a parajt, és pirítsuk pár percet, majd tejszínnel öntsük fel.
  5. A parajos tejszínmártásba forgassuk bele a burgonyát, borssal fűszerezzük.

Vajhal elkészítése

  1. A vajhalat az egyik lime levével és héjával kenjük be, a borssal együtt. Ne sózzuk meg.
  2. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük pirosra mindkét oldalát a halnak, most sütéskor sózzuk meg a szeleteket.
  3. A másik lime-ot vágjuk 4 cikkre, ezzel tálaljuk.

Tálalás

  1. Koktélparadicsomot mossuk meg, és vágjuk ketté.
  2. A tányérra halmozzuk a burgonyát.
  3. A burgonyára helyezzük a halat, és a halhoz adjuk a cikk lime-ot, durvára tört borssal ízlés szerint szórjuk meg...
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

roston sült vajhal, sült vajhal filé parázsburgonyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

smonika70
smonika70 Sun, 2018-01-07 11:58

Nagyon szimpatikus recept! Véletlenül van itthon minden hozzávaló, úgyhogy el is készítem :)

1016
parázskrumpli 100 dkg
spenót 30 dkg
2 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
citrombors 0 ízlés szerint
kókuszolaj 1.5 dl
vajhal 60 dkg
kókuszolaj 1.5 dl
1 dkg
citrombors 0 ízlés szerint
limelé 1 lime-ból nyert
lime héja 1 lime-ból nyert
lime 1 db
koktélparadicsom 10 dkg
balzsamecet 1 teáskanál