r
Nosalty Logó

Vajhal grillezve parajos burgonyával

Friedrich Antal
Vajhal grillezve parajos burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

1035
Kalória
33.7g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
81.4g
Zsír
407.1g
Víz
115g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

Összesen 1035 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

Összesen 4141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    3128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    407.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    3171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    6636 micro
Összesen 1035 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    325.7 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16295 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    12511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    12684 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    26545 micro
Összesen 4141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Parajos burgonya

  1. A burgonyát (lehetőleg parázsburgonyát) megmossuk, és tiszta mosogatószivaccsal körbedörzsöljük, ha vékony a héja, akkor ehető, ha vastag, akkor pucoljuk meg.
  2. Sós vízben főzzük puhára.
  3. A paraj lehet friss vagy mirelit leveles paraj is. A mirelitet szobahőmérsékleten olvasszuk meg, a friss parajt mossuk meg.
  4. Az olajon pirítsuk meg a tisztított tört fokhagymát, és rakjuk rá a parajt, és pirítsuk pár percet, majd tejszínnel öntsük fel.
  5. A parajos tejszínmártásba forgassuk bele a burgonyát, borssal fűszerezzük.

Vajhal elkészítése

  1. A vajhalat az egyik lime levével és héjával kenjük be, a borssal együtt. Ne sózzuk meg.
  2. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük pirosra mindkét oldalát a halnak, most sütéskor sózzuk meg a szeleteket.
  3. A másik lime-ot vágjuk 4 cikkre, ezzel tálaljuk.

Tálalás

  1. Koktélparadicsomot mossuk meg, és vágjuk ketté.
  2. A tányérra halmozzuk a burgonyát.
  3. A burgonyára helyezzük a halat, és a halhoz adjuk a cikk lime-ot, durvára tört borssal ízlés szerint szórjuk meg...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Sok érdekes és különleges ételt készítünk a Bistroban, ezt is többek között...

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek