Nosalty Logó

Lazac duo

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baraka
Lazac duo
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Összesen 202 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Összesen 810 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Összesen 91 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 202 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6902.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    5080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    1766 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 810 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Elkészítés

A lazachoz

  1. Hasítsuk hosszába ketté a lazacfilét, a hasi részt, a toro-t vágjuk 0,5x0,5 cm-es kockákra.
  2. Keverjükössze a sót és a cukrot. Vegyüka lazac vastag részét, kenjükbe mindkét oldalát a mustárral, szórjukmeg a lereszelt citrushéjakkal, az összevágott koriander felével, és fektessükegy edénybe úgy, hogy alulról és felülről is egyenletesen burkolja a só-cukor keverék.
  3. Marináljukhűtőszekrényben 6 órán keresztül. Ha letelt az idő, hideg vízzel öblítsükle a sós cukrot, itassukle a nedvességet, és szeleteljükegy éles késsel 3-5 mm vékonyraa sashimit.
  4. Tálalás előtt 40 perccel vegyüka lazackockákat, adjukhozzá a maradék koriandert, ízesítsükszójaszósszal, lime és citromlével, mustárral, kapribogyóval, apróra vágott sonkahagymával, szezámolajjal. A végén sózzuk, ha szükséges. Osszukszét a tatárt 4 szép pohárba, és rakjukhűtőbe ½ órára.
  5. A marinálási idő alatt készítsükel a wasabis joghurt habot.
  6. Keverjükössze alaposa a hozzávalókat, töltsükhabszifonba, eresszünk bele két habpatront, és rakjukhűtőbe ½ órára.
  7. Rakjuka sasimit négy tányérra, dekoráljukvékony csíkokra vágott almával és nori algalappal, csepegtessünk rá szójaszószt. Helyezzükmellé a poharakat, díszítsüka tatárt a wasabi habbal, és ha van, pár szem lazacikrával.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2423
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baraka 3 recept

Szemet gyönyörködtető, elegáns fogás a halas ételek szerelmeseinek. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A lazachoz

A tálaláshoz ízlés szerint

A wasabis joghurthoz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek