Kukoricapehely

Kukoricapehely

Leírás

A kukoricapehely a legrégebbi iparilag előállított és reggelire fogyasztott gabonaféle. Főzött, hengerelt, majd szárított kukoricából, cukorból és egyéb összetevőkből áll. Általában tejjel vagy gyümölcslevekkel fogyasztják vagy a müzlik részét alkotja. Nagyon magas a szénhidráttartalma. A XIX. század végén egy amerikai orvos, John Harvey Kellogg és a testvére Will Keith Kellogg készítettek először kukoricapelyhet, amikor a betegeknek növényi eredetű, magas tápanyagtartalmú élelmiszert fejlesztettek ki. A kukoricaszemeket megfőzték, préselték és megszárították, amelyek így ropogós pelyhekké váltak. A testvér által üzemeltetett első gyárat 1922-ben keresztelték át az elhíresült Kellogg Company névre. Azóta a világ minden tájára eljutott. Többféle változatban kapható, más pelyhekkel keverve, müzliként, sós vagy édes pehelyként és különböző finomságok hozzáadásával.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, eredeti csomagolásban.

100g Kukoricapehely

fehérjetartalom

5.9 g

zsírtartalom

0.627 g

szénhidráttartalom

88.01 g

víztartalom

3.31 g

gramm kukoricapehely?

Top ásványi anyagok

Nátrium

571 mg

Foszfor

33 mg

Vas

19.4 mg

Magnézium

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

1.907 g

C vitamin

65 mg

Niacin - B3 vitamin

21.033 mg

Tiamin - B1 vitamin

4.483 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5.9 g

Zsír

telített zsírsav

0.227 g

egyszeresen telített zsírsav

0.107 g

többszörösen telített zsírsav

0.293 g

ásványi anyagok

Kalcium

2 mg

Vas

19.4 mg

Magnézium

7 mg

Foszfor

33 mg

Nátrium

571 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.075 mg

Mangán

0.095 mg

Szelén

2.2 µg

szénhidrát

rost

2.7 g

cukor

7.84 g

víz

3.31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

4.483 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.74 mg

Niacin - B3 vitamin

21.033 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.099 mg

Folát

714 µg

Kolin

2.2 mg

Retinol

962 µg

Alfa-karotin

38 µg

Béta-karotin

144 µg

Béta-kriptoxantin

111 µg

E vitamin

0.02 mg

D vitamin

286 µg

B12 vitamin

5.36 µg

A vitamin

981 µg

C vitamin

65 mg

B6 vitamin

1.907 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...