Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült spárga sonkával medvehagyma ágyon

Sült spárga sonkával medvehagyma ágyon
Sült spárga sonkával medvehagyma ágyon
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a spárgát, a zöldségek királynőjét.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük, megpucoljuk.
  2. Egy serpenyő aljára vajat kenünk, rákarikázzuk a  krumplit, a mángoldot daraboljuk, rárakjuk a krumplira, következik a szeletelt paradicsom, majd a kockára vágott sonka, az aprított medvehagyma. Mindegyik réteget sózzuk, borsozzuk.
  3. A spárgák végét levágjuk, majd háromba vágjuk, és rárakjuk a rétegek tetejére. Sózzuk, szórunk rá őrölt fehérborsot, őrölt szerecsendiót. Locsolunk rá tejszínt és kaukázusi kefirt, és teszünk rá vajdarabkákat. Letakarjuk alufóliával.
  4. Betesszük az előmelegített  sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütjük. 25 perc elteltével levesszük a fóliát, és rászórjuk a közben lereszelt sajtot és a zsemlemorzsát. Tovább sütjük, a végén átkapcsolunk grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.
  5. Tálalunk. Szedünk a tányérra egy szeletet, középre teszünk egy petrezselyemzöldet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 355
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült spárga sonkával-sajttal, krumpli és mángold, medvehagyma ágyon, rakott spárga, zöldséges spárga medvehagyma ágyon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1076
fehér spárga 20 közepes db
újkrumpli 25 dkg
mángold 10 db
újhagyma 2 db
paradicsom 2 nagy db
hegyes erős paprika 1 közepes db
sonka 10 dkg
vaj 1 ek
főzőtejszín 1 ek
kaukázusi kefir 1 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 kk
medvehagyma 1 csokor
zsemlemorzsa 1 ek
petrezselyem 2 szál