r
Nosalty Logó

Sült spárga sonkával medvehagyma ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sült spárga sonkával medvehagyma ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1075 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2149 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11574.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    2026 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    5844 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3010.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    7592 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    805 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1274 micro
  • β-karotin
    87679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    258410 micro
Összesen 1075 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23149.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    3665 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    4052 mg
  • Foszfor
    3479 mg
  • Nátrium
    11689 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    6021.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    15184 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    102 mg
  • C vitamin:
    1609 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    39044 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1365 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    2547 micro
  • β-karotin
    175358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    516819 micro
Összesen 2149 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    6730 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük, megpucoljuk.
  2. Egy serpenyő aljára vajat kenünk, rákarikázzuk a krumplit, a mángoldot daraboljuk, rárakjuk a krumplira, következik a szeletelt paradicsom, majd a kockára vágott sonka, az aprított medvehagyma. Mindegyik réteget sózzuk, borsozzuk.
  3. A spárgák végét levágjuk, majd háromba vágjuk, és rárakjuk a rétegek tetejére. Sózzuk, szórunk rá őrölt fehérborsot, őrölt szerecsendiót. Locsolunk rá tejszínt és kaukázusi kefirt, és teszünk rá vajdarabkákat. Letakarjuk alufóliával.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütjük. 25 perc elteltével levesszük a fóliát, és rászórjuk a közben lereszelt sajtot és a zsemlemorzsát. Tovább sütjük, a végén átkapcsolunk grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.
  5. Tálalunk. Szedünk a tányérra egy szeletet, középre teszünk egy petrezselyemzöldet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2436
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sült spárga sonkával medvehagyma ágyon
Hobbychef 738 recept

Szeretem a spárgát, a zöldségek királynőjét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.