r
Nosalty Logó

Sajtos brokkolis-karfiolos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtos brokkolis-karfiolos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 662 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2642 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 662 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    718 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6033 micro
Összesen 2642 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd hideg, sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Ha kész, jól lecsepegtetjük.
  2. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben szintén megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét! Én külön fazékban főzöm őket, mert nem biztos, hogy egyszerre puhulnak meg megfelelő állagúra. Ha kész, lecsepegtetjük.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beleterítjük a rizst, amihez előzőleg hozzákevertük az aprított petrezselyemzöldet.
  4. A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük vele a rizst.
  5. Erre kerül a brokkoli és a karfiol váltakozva, hogy szép színes legyen.
  6. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejföllel, kevés sóval, a köménnyel meg a zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével. Ezt öntjük a zöldségek tetejére.
  7. Előmelegített tepsiben pirulásig sütjük.
  8. Amint a sütőből kivesszük, megszórjuk a reszelt sajt másik felével, ami azonnal ráolvad. Ha nem így történik, tegyük vissza a sütőbe még 1 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 16060
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy tipikus "gombhoz a kabátot" sztori. Úgy kezdődött, hogy megmaradt 3 gerezd zúzott fokhagymám (kinevetni tilos!), amit még az előző esti lángos mellé törtem össze. Fokhagymát kidobni szerintem szörnyű vétek, így kezdődött az agyalás, mit készítsek, amibe belepasszol. Egy kisebb karfiolom is volt itthon, és én elképzeltem, milyen szép lehet egy kis brokkolival összevariálva. Ízben is passzolnak egymáshoz, és ami a lényeg, a fokhagymához is. Az első boltban sikerült brokkolit szereznem. Aztán jöhetett az alkotás. Aztán a sütőből a finom illatok. Aztán a lakmározás. Mert igazán fincsi lett. Szeretettel ajánlom Piroskának, és mindenkinek, aki szereti a zöldséges ételeket!

Hozzászólások

Kif Lee

"Úgy kezd?dött, hogy megmaradt 3 gerezd zúzott fokhagymám"... XDXDXD..ne haragudj :)) Egyébként irtó guszta, összefutott a számban...

Fahéj

:DD Ezt csak azért írtam, hogy szemléltessem, sokszor mib?l lesz a cserebogár... :D

Éva-Anyóca

Hát , ha ez a finomság és csoda látvány, tényleg ennyib?l indult ki, pár gerezd fincsi fokhagymagerezdb?l.....-akkor kérek szépen még ilyen mesés: csak ennyi volt itthon ötletet, köszönöm. :-D Nagyon ügyes megoldás, végre meg fogom tudni etetni a brokkolit több féle módon a családdal, a krémleves már nagyon megy.:-o Éva-Anyóca

Fahéj

Kedves Éva-Anyóca! Sajnos vagy nem sajnos, de egyre többször kezdem a f?zést, a "mi van itthon?"-nal. Se id?m, se energiám nagyon vásárolgatni, A drága boltokat, amik meg utamba esnek, inkább kihagyom. Így aztán marad az agyalás, hogy mit hozzak ki a konyhámban fellelhet? dolgokból. A brokkolit meg nagyon szeretem (sajna, egyedül a családból), így aztán próbálom minél több ételbe becsempészni, hogy ott is legyen, de ne ? legyen a f?szerepl?. Így alakulnak ki ezek a receptek. :) Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Sejtésem volt, hogy vagyunk azért páran, akik a f?zést ebéd , vacsora terén: a "mit f?zzünk ma?", " mib?l mi van itthon és mennyi?", - kérdésekkel kezdik, és aztán látnak hozzá valamit össze rakni a meglév? alapanyagokból. Hozzá kell tenni, sokszor fantasztikus a végeredmény, nem? :-O Igen, még az a jó, hogy van tapasztalat, és ugyanakkor jó új gondolat, ezek társítva csodákra képesek. Drága boltok, na azokat én is kihagyom, örülök egy sima mezeinek is.:-o Pedig olyan finom a brokkoli, de mit nem szeretnek azt, hogy zöld? Tök nagy küzdelem volt anno: a zöldborsó, zöldhüvely? zöldbab, sóska, spenót...:-(( Ma már minden rendben velük. Eszi a család. De harc volt érte.:-o Szép napot kívánok , és lassan közeledik a hétvége, kellemes Adventi készül?dést kívánok! Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Még el se olvastam a receptet, amint megláttam a fotót, azonnal elmentettem. Nem tudom nekem ajánlottad-e, én magamra vettem. Nagyon - nagyon köszönöm. Olyan ez a kaja, mint a mesebeli fejsze leves. Nem semmi három gerezd fokhagymából ilyen gyönyör?séget alkotni. Piroska

Fahéj

Igen, Piroska, rád gondoltam, mert mindig úgy örülsz a zöldséges ételeknek. :) És hogy az alkotás 3 gerezd fokhagymából? Az tényleg olyan k?leves féle (szerintem a fejszeleves is hasonló lehet), azért kellett bele ez-az a fokhagymán kívül. :)) Üdvözlettel: Fahéj

Bató Edit

Tuti, hogy ez lesz a mai ebéd! Remélem máskor is marad pár gerezd vagy darab "valami", amib?l alkothatsz. :D

Fahéj

:))) Finom ám! Lehet, hogy hihetetlen, de étrend terén nem tudok el?re gondolkodni. Mindig halogatok, ha elmegyek egy bolt mellett, hogy most nincs kedvem bemenni (ugyanis nem szeretek vásárolni), majd kés?bb vagy másutt megveszem, ami kell, stb. Aztán meg otthon nézek nagyokat, hogy tulképp nem is vásároltam be alaposan. Na, akkor jön az agyalás a félig üres h?t? láttán. Ami nem is baj, mert új és új ötleteim születnek, amiket ilyenkor kénytelen vagyok megvalósítani, ha azt akarom, hogy meleg ebéd legyen. :) Puszi: Éva

Bató Edit

A f?zésben épp az (is) a jó, hogy néha a "semmib?l" (persze azért nem szó szerint) kell valamit összehozni, és Te még ezeknek a "semmiségeknek" is nagy mestere vagy. Sok jó dolgot találtam már nálad, amit hasznosítani tudtam. Ez a kis rakottas is ilyen, finom volt! Puszi: Edit

Fahéj

Örülök, hogy ízlett!:) Szép estét! Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Annyira szeretem a no salty-t. Itt úgy lehet szeretni egymást és kedvesnek lenni egymással!:) Jó lenne ha ez így m?ködne a "való " életben is.Úgy értem, ha innen "kilépünk". Üdv. mindenkinek!!!

Fahéj

De aranyos vagy! :) Meg lehetne ezt valósítani a való életben is. Mert miért lenne könnyebb mogorvának, bosszúsnak, sért?döttnek, furkálódónak, gúnyosnak, türelmetlennek, stb. lenni, mint megért?nek, barátságosnak és kedvesnek? Semmivel sem könnyebb. És bennünk sem lesz t?le nagyobb nyugalom és der?. Szóval nem értem azokat, akiknek jobban esik a piszkálódás, hiszen ahhoz sem kell kevesebb energia, mint a szeretethez. Viszont a szeretetnek sokkal több a hozadéka. Legyen szép napod! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Sajnos, van akinek jobban esik a gonoszkodás. Neked is minden jót!! :)

Torma

En is rögtön mentettem a receptet a kép után! CSODÁS! Es imadom ezeket a zöldségeket es a komenyt, de nem jutott volna eszembe itt bedobni, pedig biztos összehozta az ízeket :) Egyébként en évek óta igy f?zök folyamatosan...ami eppen itthon van. zoldfele az mindig van. Es en sem dobok ki ételt. Köszi az ötletet Fahéj, üdv, Torma :)

Fahéj

Köszi! Én is így vagyok, ételt kidobni vétek. Ilyenkor jöhetnek az ötletek, szerencsére. :) Szép estét! Fahéj

Gerzsó

Nekem is van itthon 3 gerezd fokhagymám. Megyek a piacra brokkoliért és karfiolért!

Fahéj

:))) Nem fogod megbánni! :)))

Törölt felhasználó

FELSÉGES LETT, annyit változtattam, hogy a tejfölbe még darált er?s paprikát is tettem. :)))

Fahéj

Örülök, hogy ízlett! :)

Gerzsó

Nagyon finom lett, ment a receptkönyvbe! Köszönet! Zsóka néni.

Fahéj

Kedves Zsóka néni! Nagy megtiszteltetés nekem, hogy tetszik a receptem. :) Üdv: Fahéj

orsikaa5

Hát ez tényleg nagyon finom!!! :) Egyáltalán nem hiányzik bel?le semmilyen húsféle! Biztos, hogy sokszor fogom még elkészíteni.

Fahéj

jó ilyeneket olvasni! :) Váljék kedves egészségedre. Üdv: Fahéj

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek