r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab bárányka konyhájából

bárányka
Rakott zöldbab bárányka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

466
Kalória
16.8g
Fehérje
62g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
238g
Víz
56.4g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6401.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2336 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1630 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    962 micro
  • β-karotin
    5352 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6955 micro
Összesen 3730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot és a tésztát külön-külön megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát aprítóban, turmixban vagy rúdmixerrel leaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Közepesen folyós massza lesz.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük, de nem pirítjuk meg.
  4. Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a masszát, a tejfölt, meg a szalonnát zsírjával együtt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Egy tepsit kizsírozunk, elterítjük benne a tésztát, ráreszeljük a sajtot, és mehet a sütőbe.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg jól összeforr az egész, és a sajt megpirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6

Ezt a receptet egy munkatársnőmtől kaptam. Sokszor elkészítettem, de én teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá. Ide az eredeti receptet írtam le. Ma kifelejtettem a szalonnát, és így is nagyon finom lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek