r
Nosalty Logó

Olasz rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
Olasz rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20995.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    19898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83980.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2060 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    79590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 2434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    3173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    410 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 97 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánt, és a szeleteket helyezzük egy tálba.
  2. A rétegek között a durva szemű sóval hintsük meg a padlizsánszeleteket. Fedjük le a tálat légmentesen, és hagyjuk állni a padlizsánt körülbelül 30 percig.
  3. Forgassuk meg a padlizsánszeleteket lisztben, majd a megsózott, megborsozott felvert tojásban. Ezt követően süssük ki őket napraforgó olajban. Helyezzük a szeleteket nedvszívó papírra, itassuk le a felesleges olajat.
  4. Készítsük el külön a paradicsomszószt: a felszeletelt hagymát, a hámozott paradicsomot és a bazsalikomot extra szűz olívaolajon süssük körülbelül 15 percig, majd enyhén sózzuk és borsozzuk meg.
  5. Egy sütőtálban helyezzük egymásra rétegesen a kisütött padlizsánszeleteket, a paradicsomszószt, a scamorza és parmezán sajtot, és néhány bazsalikomlevelet.
  6. Helyezzük a sütőbe és süssük legalább 20 percig, 185 °C fokon
  • Sütés ideje: 185 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7237
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz rakott padlizsán
Olasz Gasztronómiai Világhét 12 recept

Az Olasz Gasztrohét keretében Mario Palermo a TG Italiano étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek