Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pármai padlizsán 3.

Pármai padlizsán 3.
Pármai padlizsán 3.
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék ízében találtam rá erre a remek receptre. Egy kicsit macerás az elkészítése, de bőven megéri. Vendégeink voltak, dupla adagot készítettem belőle (szerencsére), egy morzsa sem maradt belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban a paradicsomszószt, a vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát, 3 evőkanál olívaolajat 30 percen át főzünk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, a felaprított bazsalikomot hozzákeverjük.
  2. A padlizsánt hosszában kb. fél cm vastagon felszeleteljük, lisztben, majd utána a felvert tojásban megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Tűzálló tál aljára kevés szószt kenünk, erre teszünk egy réteg padlizsánt, majd mozzarellát, utána pedig megszórjuk reszelt parmezánnal.
  4. Ezt a lépést addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mozzarella és parmezán kerül.
  5. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.
  6. Sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 902
elküldve: 5
receptkönyvben: 304
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Parmigiana di melanzane, mozzarellás-parmezános rakott padlizsán

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-06-22 19:47

Kedves Kiki!
Ez nagyon finom lehet és nagyon guszta is. El fogom készíteni, mert szeretjük a padlizsánt.
Üdv.Edit

1017
konzerv paradicsom 1400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 ek
padlizsán 2 db
finomliszt 5 dkg
tojás 2 db
mozzarella 30 dkg
parmezán sajt 15 dkg
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 dl