r
Nosalty Logó

Sült spárga, házi remuláddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Sült spárga, házi remuláddal
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 2209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 200 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját keverjük el a sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával és citromlével, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan, vékony sugárban csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  2. Miután felvette az olajat (kb. 2-2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, vagy bármi mással. Mindenki kóstolt már majonézt, az ízemlékek alapján nagyjából be lehet lőni, milyennek kellene lennie. A friss majonéz hűtőben tárolva kb. 2 napig fogyasztható.
  3. Adjuk hozzá a tejfölt, a citromhéjat, majd finomra vágva a lila hagymát, a zöldfűszereket, a csemegeuborkát és a kapribogyót. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz gazdag, enyhén darabos a mártás állaga.
  4. Végül sózzuk, borsozzuk, és kevés mézzel hozzuk harmóniába az ízeket. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  5. A spárgát mossuk és pucoljuk meg, fás végeit törjük le.
  6. Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál fűszerolajat, dobjuk rá a sárgát és 2-3 perc alatt süssük fél puhára, végül sóval izésítsük.
  7. Az így készített spárgát remuláddal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 1157
  • Össznézettség: 1125
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült spárga, házi remuláddal
Vénusz 72 recept

Mutatunk egy gyönyörű és gyorsan elkészíthető tavaszi előételt: sült spárga, remuláddal. A remulád mártás egy klasszikus francia ihletésű szósz, amely elegáns szintre emeli az amúgy is csodálatos spárgát. A spárga egyike azoknak a tökéletes zöldségeknek, amelyek ugyanolyan fényesen ragyognak egy hidegtálon, mint egy melegen tálalt fogásban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek