r
Nosalty Logó

Vegán rántott padlizsán

Gréti
Vegán rántott padlizsán
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

341
Kalória
7g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
16.1g
Zsír
180.8g
Víz
15.1g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 1364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rántott padlizsánhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A rántott padlizsánhoz

  1. A padlizsánt meghámozzuk, a héjból olajjal, fűszerekkel süthetünk chipset a sütőben. Hagyjuk meg a szárából a belső puha részt, ez lesz a fogantyúja.
  2. Felezzük a padlizsánokat és hosszanti irányban négy helyen bevágjuk úgy hogy ne szakadjon le egyik rész sem.
  3. Ez után jöhet a besózás és így állni hagyjuk egy 15 percet.
  4. Papírtörlőben átnyomkodjuk úgy a padlizsánokat, hogy a félszeletkék szétnyíljanak mint egy legyező, akár a kés lapos részével is lenyomhatjuk egyszer őket.
  5. A lisztekből a fűszerekkel és a zabtejjel sűrű tésztát keverünk, ebbe forgatjuk először a padlizsánszeleteket, majd mehetnek a pankomorzsába, ahol jó alaposan rájuk nyomkodjuk azt.

A sütéshez és a tálaláshoz

  1. Olívaolaj és vaj keverékében először magasabb, majd alacsonyabb hőfokon átsütjük a szeleteket úgy, hogy kívül ropogós, belül vajpuha legyen a padlizsán.
  2. Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórhatjuk. Jó mellé köretnek a réparózsa, aminek a receptjét név szerint megtaláljátok a receptjeim közt, a Nosalty oldalán. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nem csak karácsonyra nagyszerű ez a vegán rántott padlizsán, a hét bármely napján gyorsan elkészíthető, és feldobja a napunkat!

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek