Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol tengerészleves

Spanyol tengerészleves
Spanyol tengerészleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy spanyolországi nyaralás alkalmával tettem szert erre a receptre, azóta egy könyvben is láttam már (A legjobb spanyol receptek). A halas ízek kedvelőinek kiváló fogás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyén savasít.
Erről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halhúst vágjuk nagyobb kockákra. A fagyasztott állatokat olvasszuk ki, sózzuk be, és tegyük félre.
  2. Vágjuk nagyon apró kockára, csíkokra, szeletekre a zöldségeket.
  3. Egy fazékbe öntsünk olívaolajat, pirítsuk rajta a hagymát 5 percig a babérlevéllel, majd adjuk hozzá a zöldségeket, és kevergetve fonnyasszuk őket még 10 percig.
  4. Adjuk hozzá a halakat, öntsük rá a konyakot, és gyújtsuk meg. (Ez a lépés kihagyható.) Fűszerezzük sóval, az apróra tört fokhagymával, a sáfránnyal. A sózásra ügyeljünk, mert a halalaplé is sós.
  5. Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével, a fehérborral és a halalaplével.
  6. Lassú tűzön, kb. fél óra alatt készre főzzük. Közben ízesítsük még sóval, ha szükséges.
  7. Tálaljuk citromkarikával, friss kaporral meghintve.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 161
elküldve: 3
receptkönyvben: 257
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

konyakos-fehérboros halleves tenger gyümölcseivel, sáfrányos mediterrán halleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-05-22 22:24

Hahó!Ez egy szuper recept!Hogy-hogy még nem írtatok ide semmit?:))))

349
hal 250 g
tenger gyümölcsei mix 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
póréhagyma 1 db
zeller 5 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
finomliszt 2 evőkanál
paradicsomlé 1 dl
fehérbor 1 dl
konyak 1 dl
hal alaplé 1 l
sáfrány 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 1 db
kapor 1 csokor
olívaolaj 3 ek