r
Nosalty Logó

Spanyol tengerészleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Spanyol tengerészleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1395 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 349 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10339.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    7126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    70 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    7053 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    9038 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 1395 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halhúst vágjuk nagyobb kockákra. A fagyasztott állatokat olvasszuk ki, sózzuk be, és tegyük félre.
  2. Vágjuk nagyon apró kockára, csíkokra, szeletekrea zöldségeket.
  3. Egy fazékbe öntsünk olívaolajat, pirítsuk rajta a hagymát 5 percig a babérlevéllel, majd adjuk hozzá a zöldségeket, és kevergetve fonnyasszuk őket még 10 percig.
  4. Adjuk hozzá a halakat, öntsük rá a konyakot, és gyújtsuk meg. (Ez a lépés kihagyható.) Fűszerezzük sóval, az apróra tört fokhagymával, a sáfránnyal. A sózásra ügyeljünk, mert a halalaplé is sós.
  5. Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével, a fehérborral és a halalaplével.
  6. Lassú tűzön, kb. fél óra alattkészre főzzük. Közben ízesítsük még sóval, haszükséges.
  7. Tálaljuk citromkarikával, friss kaporral meghintve.
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 29315
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

pH besorolás: enyén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy spanyolországi nyaralás alkalmával tettem szert erre a receptre, azóta egy könyvben is láttam már (A legjobb spanyol receptek). A halas ízek kedvelőinek kiváló fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.