Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős halleves

Csípős halleves
Csípős halleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves tipikus esete volt a "dobjunk valamit össze abból, ami otthon van" - szituációnak.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús- és halalaplevet összeöntjük, felforraljuk. A halfiléket kétcentis kockákra vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk, a csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük, átmossuk.
  2. Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a halkockákat és a chilit, egy perc alatt körbepirítjuk. Ráöntjük az alaplevet, mikor ismét felforrt, beleöntjük a csicseriborsót.
  3. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és 2 ek-lal a felaprított petrezselyemből, sózzuk. Galuskatésztánál sűrűbbet kapjunk, beleszaggatjuk a levesbe.
  4. Mikor feljöttek, az étkezési keményítőt kikeverjük 2 ek hideg vízzel, a levesbe öntjük. Ha besűrűsödött megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk, és fogyaszthatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halleves tengeri halból, chilis halleves, csicseriborsós halleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
hal alaplé 1 l
marha alaplé 5 dl
tonhal 30 dkg
csicseriborsó 30 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
chili 1 db
olívaolaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
víz 1 dl
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint