r
Nosalty Logó

Tejszínes hideg ruszli leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Tejszínes hideg ruszli leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6793.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    137 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    1676 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk, majd megfőzzük az apró burgonyákat egyben héjastul vagy anélkül.
  2. A ruszli levét és a hagymát leöntjük, arra nincs szükségünk a továbbiakban. A halakat egy picit átmossuk hideg vízben, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A friss vöröshagymát darabokra vágjuk.
  4. A hideg tejszínt, tejet és vizet, sót, cukrot, borsot összekeverjük egy fazékban.
  5. Hozzáadjuk a feldarabolt halat és a vöröshagymát.
  6. Kitálaljuk, és mellé adjuk a forró burgonyát. (Nem belerakjuk a levesbe). Végül a tetejét megszórjuk friss, apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy újhagyma zöldjével.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2811
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 17.

Ajánló

Utána a desszert: rágógumi! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes hideg ruszli leves
Monique 73 recept

Hangzásra elég bizarr, én is bizalmatlan voltam a megkóstolását illetően, de meglepően finom. Egyszer a lengyel kolleganőm hozott nekem ebédre ilyet, mivel tudta, hogy szeretem a ruszlit. Nagyon gyors és rém egyszerű az elkészítése, csak a burgonya főzési ideje miatt tart 15 percig. Az édeskés tejszín elveszi a hal túlzott ecetes ízét és elnyomja a hal jellegzetes szagát. Szerintem egy próbát megér megkóstolni. A különlegessége még az, hogy a hideg leves mellé (és nem beletéve) kell fogyasztani a forró burgonyát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek