Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol halleves

Spanyol halleves
Spanyol halleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pác illatától olyan éhes lettem, hogy  majdnem rendelnem kellett egy pizzát! Kellemesen pikáns, savanykás leves lett a végeredmény. Nagyon egyszerűen elkészíthető!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eredetileg pirított spanyol kenyérre merjük rá a levest, így tálaljuk. Nálunk ez elmaradt, de így is nagyon finom volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat 1-2 cm-es kockákra felvágjuk.
  2. A páchoz a fokhagymát átpréseljük, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajjal, az ecettel, a babérlevéllel, a reszelt citromhéjjal  és a kakukkfűvel.
  3. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  4. A pácolt halat a páccal együtt egy lábasba öntjük. Ráöntjük a halalaplevet, a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 perc alatt készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 724
elküldve: 3
receptkönyvben: 168
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fehér halleves, pikáns fehér halleves, mediterrán halleves, mediterrán halleves pácolt hallal, citromos halleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
heck 1 kg
babérlevél 3 db
hal alaplé 1.5 l
fokhagyma 4 gerezd
fehér hagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
fehérborecet 4 ek
fehérbor 2 dl
kakukkfű 2 ek
petrezselyem 3 ek
citromhéj 2 tk
bors 0 ízlés szerint