adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g heck225 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
375g hal alaplé26 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
68g fehér hagyma25 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
378
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g heck900 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1500g hal alaplé105 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
270g fehér hagyma98 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
20g fehérborecet4 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
4g citromhéj2 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1510
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
32.8g heck30 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
49.3g hal alaplé3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
8.9g fehér hagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.7g fehérborecet0 kcal
-
6.6g fehérbor5 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
49
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2285 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 589 mg
-
Nátrium 1387 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 308.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
378
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.3 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9140.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 2357 mg
-
Nátrium 5550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1235.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 570 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 678 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
Összesen
1510
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
3 db babérlevél
-
1.5 l hal alaplé
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db fehér hagyma
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
4 ek fehérborecet
-
2 dl fehérbor
-
3 ek petrezselyem
Elkészítés
- A halat 1-2 cm-es kockákra felvágjuk.
- A páchoz a fokhagymát átpréseljük, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajjal, az ecettel, a babérlevéllel, a reszelt citromhéjjal és a kakukkfűvel.
- 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- A pácolt halat a páccal együtt egy lábasba öntjük. Ráöntjük a halalaplevet, a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 perc alatt készre főzzük.
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17208
- Feltöltés dátuma: 2009. december 10.
Ajánló
Eredetileg pirított spanyol kenyérre merjük rá a levest, így tálaljuk. Nálunk ez elmaradt, de így is nagyon finom volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pác illatától olyan éhes lettem, hogy majdnem rendelnem kellett egy pizzát! Kellemesen pikáns, savanykás leves lett a végeredmény. Nagyon egyszerűen elkészíthető!