r
Nosalty Logó

Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2332 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1971.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3380 micro
  • β-karotin
    8899 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 391 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    11828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5293 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    741 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1663 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20278 micro
  • β-karotin
    53391 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10298 micro
  • Lut-zea
    5847 micro
Összesen 2332 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 16 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékba beletesszük a megmosott húsos csontot.
  2. Hozzátesszük a vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, csokor zellerzöldet, csokor petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk még a zellergumót, répát, zöldséget, paszternákot.
  3. Fűszerezzük, és felöntjük a vízzel.
  4. Szép lassan, kislángon fedő alatt elkezdjük főzni.
  5. 3 és 1/2 órát főzzük, lassan, gyöngyözve, kóstoljuk közben.
  6. Ha kell, még ízesítjük.
  7. Az utolsó 12-14 percben tesszük bele a burgonyát, de utána kóstoljuk meg, mert a burgonya nyeli a sót, biztos után kell sózni.
  8. Ha minden megfőtt, és szép tiszta a lassú főzéstől a leves, kóstoljuk meg még egyszer, és kész.
  9. Egy kis fazékban vizet forralunk, és kifőzzük benne a cérnametéltet. Leszűrjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 44767
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Ajánló

A levesbe eperlevél tésztát, grízgaluskát, májgaluskát is főzhetünk külön, ezzel tálaljuk. Megjegyzés: Kislángon, lassú tűzön főzzük, úgy, hogy szépen, lassan gyöngyözve forrjon. Csak úgy lesz a leves szép tiszta.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a húsleveseket, de sokszor egy jó kis karajcsont, velőscsont, sokkal fincsibb levest eredményez, ha igazán jól bezöldségeltük. A család is szereti lerágcsálni a húst, és a velőscsontból a velőt kikanalazni. Azért jó ez a hatalmas mennyiség, mert nagy mennyiségben igazán finom ezt a levest megfőzni. Aznap ebédelünk, másnap majd a családi ételhordó nagyságú edényben el tudok rakni a fagyóba még 3-4 adagnyi levest, amit később felengedve más ízesítésére, vagy felengedve, tésztát kifőzve hozzá vagy levesgyönggyel tálalva esszük. Ezzel a főzéssel finom levest kapok, és 4-5 vagy 6 alkalomra való levesem lesz. Volt olyan is, hogy jégkocka adagolóba tettem, és az a kis kocka igazán jól tud ízesíteni, jobb, mint egy leveskocka (bolti, csomagos kockát értem alatta)! A képen látható apróbb répák is belekerültek, mert az saját termés. Kicsi, de finom, mert a mienk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk