Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú gulyás bográcsban

Savanyú gulyás bográcsban
Savanyú gulyás bográcsban
190 perc / előkészület: 40 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben láttam meg ezt a receptet, gyorsan leírtam, majd sikerült elkészíteni is. Rendkívül tartalmas és finom leves.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Bográcsba tesszük, teáskanálnyi sóval megszórjuk, feltesszük a tűzre, és vízzel felengedve puhára pároljuk.
  3. A zöldséget megtisztítjuk: a fehérrépát, sárgarépát karikára vágjuk, a petrezselyem zöldjét is félretesszük.
  4. A csülköt, lapockát, sertésfület kockákra vágjuk, a körmöt kisebb darabokra szedjük. A kolbászt felkarikázzuk.
  5. A megpárolódott hagymában felolvasztjuk a zsírt, adunk hozzá 3 ek őrölt pirospaprikát, majd belekeverjük a lapockát, csülköt, fület, körmöt és a babot is.
  6. Fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel, őrölt köménnyel, 5-6 darabba vágott zöldpaprikával, és csípőssel is, de azt nem vágjuk szét, nehogy túl erős legyen a gulyás.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Átkeverjük, és lassú tűzön 1,5-2 óráig főzzük.
  8. Amikor a húsok megpuhultak, hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett savanyú káposztát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csokor petrezselymet, a zöldségeket, és a kolbászt.
  9. Utólag sóval és pirospaprikával fűszerezhetjük még, ha szükséges.
  10. Fél órányi főzés után tálalhatjuk.
  11. Friss puha kenyeret és tejfölt kínáljunk hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 113
elküldve: 7
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás gulyás, sertésgulyás babbal és káposztával, babos gulyás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-08-24 13:15

Valószínűleg a vonalaimnak nem tesz jót, de ha ilyet olvasok, nem annyira érdekel:) fincsi lehet, ki kell próbálmom:) Mentve...

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-08-24 15:16

Az ember néha megengedhet magának egy-egy falánkabb napot is nem igaz? :) Pártolom ezt a fajta szemléletet! Remélem nem okoz majd csalódást a recept. :)
Jó bográcsozást kívánok hozzá!
Miss Sweetly

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-08-24 15:54

Hááááááááát, ami abban a merőkanálban van...tudtam, hogy elvesztem:DDDDD Kihagyhatatlan, ígérem visszajelzek:)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-08-24 23:08

Be kell valljam, füstölt kolbászból pont kifogytam, és kimaradt sajnos. De csodás színe lesz tőle ha belekerül. Ez amolyan igazi falusi toros gulyás. :) Várom a visszajelzést!
Szép hétvégét kívánok!

1360
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
fehérrépa 3 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
füstölt sertéscsülök 50 dkg
sertésköröm 1 kg
sertéslapocka 1 kg
sertésfül 5 dkg
kolbász 20 dkg
fehérbab 50 dkg
sertészsír 30 dkg
fűszerpaprika 3 ek
bors 2 tk
babérlevél 3 db
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
zöldpaprika 1 db
hegyes erős paprika 1 db
savanyú káposzta 50 dkg
paradicsom 2 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint