r
Nosalty Logó

Csorba - erdélyi parasztcsorba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ragnar
Csorba - erdélyi parasztcsorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3315 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.9 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3086 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5259 micro
  • β-karotin
    13259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5367 micro
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a lapockát. Felkockázzuk a zöldségeket is. Értelemszerűen, amit nem lehet, azt vagy egészben hagyjuk (pl. zöldborsó) vagy csíkokra vágjuk (káposzta, zöldbab). :) Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húsra ütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még ízlés szerint lestyánnal és tárkonnyal, petrezselyemzölddel. Diónyi golyókat formázunk, és betesszük a hűtőbe. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást. Szintén hűtő! Előkészültünk!
  2. A lapockát a zsíron jól lepirítjuk. Pörzsanyagot képezünk. Hozzáadjuk a kockázott hagymát és fokhagymát. Megdinszteljük. Amint ez megvan, felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Főzzük kb. félig készre a húst! Előfűszerezzük: só, bors.
  3. Mehetnek a zöldségek! Azt (azokat) tesszük bele először, ami a legkésőbb fő meg. Utoljára ami, a leghamarabb! Minden adagoláskor újra felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. A zöldségek hozzáadási sorrendje függ attól, hogy friss, mirelit, vagy konzerv. Próbáljuk úgy adagolni, hogy minden egyszerre főljön meg. Az utolsó felöntésnél gondoljuk arra is, hogy a húsgolyókat még hozzá kell adnunk, tehát jól fel kell önteni vízzel.
  4. Fűszerezés: lestyánból sokat, tárkonyból keveset tegyünk a levesbe. Ha kell (valószínűleg kell), sózzuk, borsozzuk újra. Felforraljuk.
  5. Ha ez mind megvan, óvatosan tegyük hozzá a húsgolyókat a leveshez. Pár percig nem szabad kevergetni, mert a húsgolyók szétmennek. A habaráson hőkiegyenlítést végzünk, hozzátesszük a leveshez. Nem cél a főzelék, szóval tényleg csak kevés kell! Hozzáöntjük a tárkonyos ecetet, felforraljuk.
  6. Kész!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2985
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ragnar 3 recept

Sok elkészítési mód létezik, én azt mutatom be, amit én a legjobbnak gondolok. Fogyasszátok egészséggel! Az adott mennyiségek és a zöldségek összetétele nem pontosak, tetszőlegesen változtathatóak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek