Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúkáposztás-gombás csorbaleves

Savanyúkáposztás-gombás csorbaleves
Savanyúkáposztás-gombás csorbaleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt Romániában mindenki a csorbalevest részesíti előnyben, méghozzá a jó savanyút... gondoltam megpróbálom én is. Nem mondhatom, hogy a kedvencem, de néha az ember kíván egy kis savanyú levest, és könnyű elkészíteni is :)

Ebben a levesben az a jó, hogy szinte mindenféle zöldséget lehet beletenni, ízlés kérdése...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis olajon a házi sonka darabokat kicsit megpirítjuk, majd a felvágott zöldhagymát, és a lereszelt, vagy hosszúkásra vagdalt zöldségeket és gombát megpuhítjuk.
  2. Mikor kb. félig megpuhultak, rátesszük a savanyú káposztát (mindenki saját ízlése szerint tehet bele, én egy marékkal tettem), és egy marék csemegekukoricát, ízesítjük sóval, borssal, 1-2 kanál ecettel. Megszórjuk friss kaporral és petrezselyemmel.
  3. Felöntjük vízzel (kb. 2 literrel), és főni hagyjuk.
  4. 2 tojássárgáját összekeverünk egy kanál liszttel és egy kis pohár zsíros tejföllel. Lassan a leveshez adagoljuk, majd még főzzük kb. 15 percig.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 371
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

konytyoska

Mióta szakács: 2014.02.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csorbaleves, káposztás csorbaleves, erdélyi csorba, erdélyi csorba sok zöldséggel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
gombakonzerv 1 db
zöldhagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kapor 2 ek
sonka 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 150 ml
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 evőkanál
csemegekukorica 50 g
2 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
savanyú káposzta 10 dkg
ecet 2 ek
víz 2 l