r
Nosalty Logó

Orosz szoljánka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Orosz szoljánka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2511 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8511.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    4341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    4790.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    5101 micro
  • β-karotin
    15064 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    17260 micro
  • Lut-zea
    3528 micro
Összesen 2837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A kisebb kockára vágott húst kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, amint forrni kezd, a keletkező barna habot egy szűrőkanállal segítségével leszedjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, borókabogyó, babérlevél, szegfűszeg, fokhagyma, majd belerakjuk a zeller- és a petrezselyemlevelet is. Ezután lefedve, csendes forrás mellett puhára főzzük.
  3. A füstölt sonkát szintén kisebb kockára vágjuk, és egy másik edényben azt is puhára főzzük.
  4. Amíg a húsok puhulnak, előkészítjük a zöldségeket, a megtisztított hagymát félbe-, majd megint félbevágjuk, és felszeleteljük. A kétféle répát karikára, a zellert és a karalábét kisebb hasábokra vágjuk. A káposztát 1 cm x 10 cm csíkokra metéljük.
  5. Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a hagymát, majd a káposzta kivételével rádobjuk a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve együtt pirítjuk tovább.
  6. Ezután mehet bele a sűrített paradicsom, tovább kevergetve kissé megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, és felöntjük a közben leszűrt húslevessel, hozzáadjuk a káposztát, és felforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet is adjunk hozzá.
  7. Végül mehet bele a hús és a sonka a levével együtt, majd egy rövid idő elteltével belerakjuk az olajbogyót, a karikára vágott uborkát, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
  8. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a fél citrom levét. Tálalás: citromkarikával díszítve. Külön tálkában tejfölt kínálunk hozzá. Nekem sűrű egytálétel lett belőle, rozskenyérrel fogyasztottuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 56564
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz szoljánka
Katharosz 499 recept

Tartalmas orosz étel, gazdagon fűszerezett leves. Alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, citrom eredményeképpen. A hígabb változatát levesként, a sűrűbbet egytálételként fogyasztják. Forrás: net

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?