Sertésköröm

A sertésköröm a disznó bontásában nem csak a körmöket jelenti. A hentes egy egyenes vágással hasít a körmök között a csülök első ízesüléséig, majd leválasztja a harmadik körmöt is. A sertés körme jó példa arra, hogy eleink milyen jól kigondolták a sertés felhasználását. A körmöt belefőzhetjük pacalba, tehetjük kocsonyába, kiránthatjuk vagy körömpörköltet csinálhatunk belőle. Zsírtartalma miatt fogyókúrázók kerüljék!
Bármikor.
Hűtőben, hosszabb időre mélyhűtőben.
fehérjetartalom
23.16 g
zsírtartalom
88010.951 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
64.99 g
Nátrium
132 mg
Foszfor
75 mg
Kalcium
70 mg
Magnézium
6 mg
B6 vitamin
0.053 g
Niacin - B3 vitamin
1.13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.303 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.106 mg
fehérje
23.16 g
Zsír
telített zsírsav
3.57 g
egyszeresen telített zsírsav
6.289 g
többszörösen telített zsírsav
1.092 g
koleszterin
88 g
ásványi anyagok
Kalcium
70 mg
Vas
0.58 mg
Magnézium
6 mg
Foszfor
75 mg
Nátrium
132 mg
Cink
0.76 mg
Réz
0.07 mg
Szelén
23.3 µg
szénhidrát
víz
64.99 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.026 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.106 mg
Niacin - B3 vitamin
1.13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.303 mg
Folát
10 µg
E vitamin
0.02 mg
B12 vitamin
0.52 µg
B6 vitamin
0.053 g
Savanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.
Kremmer MagdiSzeptember végére is gyors fogásokat tartogatunk: csirkemellel főzünk és sütünk, mert ez a kedvenc húsfajtátok. Mutatunk klasszikus és különleges csirkés leveseket, villám csirkemelles főételeket, de minden napra jut édesség is, nyugalom. Együnk együtt ezen a héten is!
NosaltyHa te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaMind a tíz ujját megnyaljhatja, aki részt vesz a mai lakoma elfogyasztásában: elsőnek betyárleves érkezik, amit szaftos oldalas és végül szilvás rétes követ.
Olcsóak, laktatóak és finomak! Sokat gondolkodtunk, hogy mit is írhatnánk még ezekről a tésztákról, de szerintünk magukért beszélnek az ételfotók!
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.