r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-diós répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos-diós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 6226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2515 micro
  • β-karotin
    6003 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    338 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8052 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    3448 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5243 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    20122 micro
  • β-karotin
    48023 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 6226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    818 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tortához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot készítünk, és félretesszük.
  2. A megtisztított répákat lereszeljük, és összeforgatjuk a porcukorral és a fahéjjal, és adunk hozzá egy tk citrom levét. (Ezt is félretesszük.)
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
  4. A masszához adjuk kanalanként a 12 púpozott ek lisztet (6 ek rétes- és 6 ek simaliszt), amit előzőleg elkevertünk pici sóval és a sütőporral.
  5. Végül jöhet a darált dió és az 1 db narancs reszelt héja, ezt követi a mandulaaroma, amit ízlés szerint adagolunk. Ha nem túl lágy még a tészta massza, akkor jöhet bele az 1 dl tej. Ha igen, akkor ez elhagyható.
  6. Ha megfelelőnek ítéljük az állagot, akkor beleforgathatjuk a tojáshabot, és végezetül az egész dió szemeket.
  7. Kivajazott kilisztezett tortaformában készre sütjük, ha esetleg még a közepe lágy lenne picit, és már láthatóan barnul a teteje, akkor alufóliával takarjuk le, hogy ne égjen meg, míg a belseje is teljesen megszilárdul. Ne süssük túl sokáig, mert száraz és fojtós lesz!
  8. Töltelék elkészítése:
  9. A hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  10. A még langyos kettévágott torta közé kenjük, hogy a tészta beszívja a keveréket. Nem szabad megvárni, míg a tortánk kihűl – melegen kell vele dolgozni!
  11. Máz elkészítése:
  12. A 3 dl citrom levét és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük a gáz fölött, amikor már bevonatot képez a kanál oldalán a massza, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az 1 tk mézet.
  13. Átkevergetjük még egy párszor, várunk, míg kicsit meghűl, de nem teljesen.
  14. Majd a kihűlt már megtöltött torta tetejére csorgatjuk.
  15. A tetejét apróra reszelt répaszeletekkel díszítjük, aztán 10 percet pihentetjük, és mehet a hűtőbe további 50 percre! Így kapunk igazán homogén, fényes és guszta felületet a torta tetején!
  16. Én ez alkalommal a mázon kívül még reszelt étcsokit is használtam díszítésnek! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3693
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos-diós répatortám :) Szeretek kísérletezni és változtatni az alaprecepteken, mivel már elég sokféle répatorta receptet kipróbáltam, de igazán egyik sem tetszett nekem, vagy túl száraz volt, vagy nagyon omlós -  így kikísérleteztem egy, az átlagostól eltérő variációt, több a répa, van töltelék is, és a tészta is eltér a szokásostól! Változtattam, és ez lett belőle, eddig aki kóstolta, mindig elkérte a receptet, így gondoltam megosztom. Próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni! Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek