Sárgabarackdzsem

Sárgabarackdzsem

Leírás

A sárgabarack bársonyos héjú, lédús gyümölcs. Erősen antioxidáns hatású. A sárgabarackból készült dzsem egyike a legkedveltebb és leggyakrabban fogyasztott dzsemeknek hazánkban. Sárgabarackdzsemet vehetünk készen, illetve elkészíthetjük otthon magunk is. Fontos, hogy a gyümölcsöt frissen vásároljuk meg, és mihamarabb használjuk fel, illetve hogy csak egészséges szemeket használjunk. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A sárgabarackdzsemet általában hámozott, magozott, félbevágott gyümölcsből készítik. Egyszerűbb lehúzni a barack héját, ha rövid időre forró vízbe dobjuk. A sárgabarackdzsemet ízlés szerint fűszerezhetjük például gyömbérrel, fahéjjal, vaníliával vagy szegfűszeggel, de ízesíthetjük akár citrommal is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!