Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Eri konyhájából

Répatorta Eri konyhájából
Répatorta Eri konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a süteményeket, és két gyerkőc mellett meg kellett tanulnom "egészségesen" elkészítenem, hogy bármennyit ehessenek belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (én mézet használtam).
  2. Lereszeljük a répát, és a tojásos masszát hozzáadjuk. Beletesszük a kk-nyi fahéjat.
  3. Kimérjük a lisztet (én gluténmentes lisztet használtam), és hozzátesszük az 1 csomag sütőport. Majd az olvasztott vajat is beletesszük a répás masszához.
  4. Kivajazott tepsibe, tortaformába tesszük a masszát, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 órát sütjük.
  5. A tetejére cukorral kikevert tejfölt teszünk, amibe egy kis habfixálót teszünk, hogy ne csorogjon le. (De ez nem szükséges lépés, enélkül is isteni finom.)
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 639
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépatorta, fahéjas répatorta, sárgarépa torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
tojás 4 db
finomliszt 25 dkg
tejföl 2 dl
cukor 25 dkg
margarin 10 dkg
sárgarépa 5 nagy db
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál