r
Nosalty Logó

Citrusos répatorta

judkacag
Citrusos répatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához:

Mázhoz:

478
Kalória
6.3g
Fehérje
69.9g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
51g
Víz
51.4g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
45.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához:

Mázhoz:

Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához:

Mázhoz:

Összesen 3340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához:

Mázhoz:

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1106 micro
  • β-karotin
    2635 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    489 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7739 micro
  • β-karotin
    18448 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 3340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Piskótához:

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját kikeverjük a cukorral és az olajjal. Addig keverjük, míg egyenletes, sima masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt répát, és alaposan elkeverjük.
  3. A masszához hozzáadjuk fél narancs levét, és belereszeljük egy citrom héját.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és figyelve, hogy ne törjük meg, nagyon óvatosan a tésztához keverjük.
  5. 18-20 centiméteres tortaformába öntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. A tészta akkor jó, ha belülről nem szárad ki, de már nem ragad.

Mázhoz:

  1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a citrom levével, majd óvatosan a kihűlt tészta tetejére csorgatjuk (vagy elkenjük).
  2. Apró marcipánrépákkal vagy gyümölccsel díszíthetjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Kedvenc répatortám, amivel éveken át kísérleteztem, mire meglett a bevált recept. Nem émelyítően édes, kellemesen citrusos, 6-8 főnek ideális adag.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...