Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejszínes zöldségleves

Sajtos-tejszínes zöldségleves
Sajtos-tejszínes zöldségleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, finom tavaszi leves.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A vajgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és 2-3 percig kevergetve kissé megpirítjuk.
  2. Liszttel megszórjuk, átforgatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Felforraljuk, majd belerakjuk a borsót is.
  3. Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal. Lefedjük, de kis rést hagyunk rajta, és puhára főzzük.
  4. Közben a tejszínt és a sajtot elkeverjük, majd egy kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk. A leveshez adjuk, kicsit kiforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük. 
  5. A vajgaluskához a tojást megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, egy villával jól eldolgozzuk, majd fokozatosan adagolva a réteslisztet, galuskát készítünk, kicsit állni hagyjuk.
  6. Legvégül egy teáskanállal ízlés szerint a levesbe szaggatjuk. (Víz nem kell a galuskába!) Nagyon finom állagú lesz a vajtól.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves sajttal és tejszínnel, gazdag zöldségleves krémsajttal, krémsajtos zöldségleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nunuka64
nunuka64 Sun, 2013-10-20 13:07

Kedves katharosz! Elkészítettem a levest , igaz zeller zölddel nem gumóval de nagy sikere volt! A férjem mondta is hogy ezt bármikor megcsinálhatom! Köszi hogy megosztod mással is! :)

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2013-04-11 12:20

Kedves Katharosz!
Nagyon tetszik a levesed, sajtos, tejszínes, zöldséges. Szeretni fogjuk! :)
Üdv. Edit

471
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
zeller 0.5 db
zöldborsó 20 dkg
főzőtejszín 1 dl
tömlős krémsajt 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tojás 1 db
vaj 3 dkg
0 ízlés szerint
rétesliszt 15 dkg