Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgaleves

Spárgaleves
Spárgaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spárgakrémlevest akartam csinálni, de kóstolás közben keserűnek éreztem a spárgát, ezért nem mertem leturmixolni, így került bele a tészta, hogy legalább a levet megmentsem, de végül kiderült, hogy teljesen jól működik a leves, spárgástul, tésztástul :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk, a maradékot zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágva üvegesre dinszteljük a kókuszzsíron, a végén hozzátesszük az apróra vágott, kisebb gerezd fokhagymát, párat kavarunk rajta, majd - ha lisztezzük - beleszórjuk, elkavarjuk, és rövid ideig pirítjuk a lisztet rajta.
  3. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a vizet (célszerű felforralni előtte), majd beletesszük a spárgát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt.
  4. Amíg fő a spárga, megfőzzük a cérnametéltet enyhén sós vízben, ha kész, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
  5. Ha a spárga már puha, a tejfölt a leves kikanalazott levével homogénre keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Beletesszük a cérnametéltet is, és pár perc alatt összeforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabalom

Mióta szakács: 2018.06.03.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgaleves cérnametélttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

93
fehér spárga 500 g
kókuszzsír 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 3 kávéskanál
víz 1.5 l
tejföl 2 ek
cérnametélt 20 g