r
Nosalty Logó

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 714 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 2854 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 141 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    6809 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 714 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    4481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    9913 micro
  • β-karotin
    27236 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4605 micro
  • Lut-zea
    5076 micro
Összesen 2854 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 141 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Sajtgaluska elkészítése:
  2. A tejet forrón a kenyérre öntjük, állni hagyjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk.
  4. Amikor kihűlt, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a lereszelt sajttal és a tojással összegyúrjuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatészta legyen.
  6. A forró levesbe szaggatjuk.
  7. Leves elkészítése:
  8. A répákat karikára, a zellert és a hagymát kockára vágjuk, a kelkáposztát laskára.
  9. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  10. Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk a répákat és a zellert.
  11. 1 l vízzel felengedjük, adjuk a leveskockákat, paradicsomot, pirosaranyat, majorannát.
  12. Forráskor hozzáadjuk a kelbimbót, szaggatjuk a galuskát.
  13. Majd hozzáadjuk a kelt.
  14. Hozzákeverjük a crème fraîche-t.
  15. Apróra vágottpetrezselymezölddel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 42642
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

A sajtgaluska remekül passzol a paradicsomleveshez is, ebben az esetben a szerecsendió helyett frissen őrölt borsot ajánlok ízesítésül.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
Harmathy Ildikó 313 recept

A hangsúly ezúttal a sajtgaluskán van. Bármely zöldséglevest tartalmasabbá tehetünk vele, ha az a vágyunk, hogy fehérjében dúsabb legyen, ha mondjuk nem kerül utána húsétel az asztalra. Hiszen így akár már egytál.

Hozzászólások

P.

Kedves Ildikó! Kipróbáltuk, megkóstoltuk, mind megetttük! Ez a sajtgaluska nagyon finom dolog, hasonlóan én is zöldséglevessel készítettem. Ajánlom mindenkinek. Köszönjük! Eszter

Törölt felhasználó

még egy levesrecept,mert nagyon szeretjük a levest, ezért szeretjük ezt a receptet

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó!Még jó hogy diétázom!Ez a leves egyszer?en ínycsiklandozó!

Törölt felhasználó

Ma hagymalevesbe került a sajgaluska, szüleimet láttam vendégül, nagy sikere volt :) Kicsit izgalmasabb lett így a leves mint ahogy megszoktuk!

Törölt felhasználó

Szia Ildikó! Ez nagyon jól hangzik és jól néz ki. Imádjuk a zöldségeket, a sajtot. Így ez telitalálat. Köszi.

Sz. Ági

Én alapból nem szeretek semmilyen levest, de ez valami fantasztikus. Mind megettem, ami nálam nagy szó.

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A sajtgaluska receptjét kerestem - eddig minden sajtgaluskám szétesett, vagy csak simán nem volt sajtíze - ez tökéletes lett. megcsináltam a levest is, hát mit mondjak, két legyet ütöttem egy csapásra! Ez így együtt tökéletes. Nagyon köszönöm.

susu56

Creme fraiche? Ez mi, Soha nem hallottam!

Harmathy Ildikó

az alapanyagok - tejtermékek - tejföl, tejszín rovatban a leírás: A francia konyha hagyományos alapanyaga, magas zsírtartalmú (35%), enyhén savanykás íz?, s?r? krém. Leginkább a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Ha boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenl? mérték? arányban történ? elkeverésével helyettesíthetjük. Szószokhoz, zöldségek, levesek, bizonyos húsos, halas fogások és édességek elkészítéséhez használatos. A hozzávalók között a kéken megjelen? név jelzi, hogy ráklikkolva találsz útmutatást, Susu.

lindros

Igazolom az el?ttem szólókat. Kiváló, remek ízkombináció, na és a galuska az a korona a leves tetején!

Mancika

Ez a leves mennyei. Köszönöm a receptet.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek