r
Nosalty Logó

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 714 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 2854 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 141 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    6809 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 714 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    4481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    9913 micro
  • β-karotin
    27236 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4605 micro
  • Lut-zea
    5076 micro
Összesen 2854 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 141 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Sajtgaluska elkészítése:
  2. A tejet forrón a kenyérre öntjük, állni hagyjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk.
  4. Amikor kihűlt, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a lereszelt sajttal és a tojással összegyúrjuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatészta legyen.
  6. A forró levesbe szaggatjuk.
  7. Leves elkészítése:
  8. A répákat karikára, a zellert és a hagymát kockára vágjuk, a kelkáposztát laskára.
  9. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  10. Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk a répákat és a zellert.
  11. 1 l vízzel felengedjük, adjuk a leveskockákat, paradicsomot, pirosaranyat, majorannát.
  12. Forráskor hozzáadjuk a kelbimbót, szaggatjuk a galuskát.
  13. Majd hozzáadjuk a kelt.
  14. Hozzákeverjük a crème fraîche-t.
  15. Apróra vágottpetrezselymezölddel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 47214
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

A sajtgaluska remekül passzol a paradicsomleveshez is, ebben az esetben a szerecsendió helyett frissen őrölt borsot ajánlok ízesítésül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
Harmathy Ildikó 313 recept

A hangsúly ezúttal a sajtgaluskán van. Bármely zöldséglevest tartalmasabbá tehetünk vele, ha az a vágyunk, hogy fehérjében dúsabb legyen, ha mondjuk nem kerül utána húsétel az asztalra. Hiszen így akár már egytál.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgaluskához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek