Nosalty Logó

Levesbetétek krémlevesbe

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Levesbetétek krémlevesbe
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Összesen 371 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Összesen 1112 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Összesen 381 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 371 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1112 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 381 Kcal

Hozzávalók

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Elkészítés

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót leöblítjük és leszárítjuk
  2. Az olívaolajhoz szórjuk a sót és a chilipelyhet, majd beleforgatjuk a csicseriborsót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 20-30 percig sütjük, amíg a csicseriszemek roppanósak nem lesznek.

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

  1. A kalácsot felkockázzuk.
  2. A rozmaringot felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, mindkettőt hozzáadjuk az olvasztott vajhoz.
  3. Beleforgatjuk a kalácsdarabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 percig pirítjuk.

A sonkás parmezánchipshez

  1. A parmezánt lereszeljük. A sonkát (tarját, bacont, amivel dolgozunk) nagyon apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük, majd pici golyókat formázunk belőlük. A parmezán nagyon zsíros, így könnyen fog menni. A kis golyókat óvatosan lapítsuk ki a tenyerünkkel vagy egy kanál segítségével.
  3. Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Süssük kb. 15 percig, míg szép aranyszínű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9090
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pár alternatíva, hogy mivel turbózzuk a kedvenc krémleveseinket...

Hozzászólások

Hozzávalók

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.