Crème fraîche

A francia konyha hagyományos alapanyaga, magas zsírtartalmú (35%), enyhén savanykás ízű, sűrű krém. Leginkább a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Ha boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével helyettesíthetjük. Szószokhoz, zöldségek, levesek, bizonyos húsos, halas fogások és édességek elkészítéséhez használatos.
Bármikor.
Hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
3 g
zsírtartalom
143025 g
szénhidráttartalom
3 g
víztartalom
0 g
Nátrium
10 mg
fehérje
3 g
Zsír
telített zsírsav
25 g
koleszterin
143 g
ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
szénhidrát
cukor
3 g
vitaminok
Rengeteg oka lehet annak, hogy a nyáron kicsit nehezebb jókat aludni, szerencsére van pár trükk, amivel javíthatunk ezen.
NosaltyNyárias, színes, illatos fogások ebédre, melyektől már a szemed is felcsillan, olyan szépek!
NosaltyHasználjuk ki, hogy friss, zsenge karalábét lehet kapni a piacon és a boltokban. Készüljön ezúttal belőle egy isteni töltött karalábé, mely bebizonyítja, hogy isteni finom ez a zöldség.
NosaltyA különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.
Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.
Fogyni vágyók nyári dilemmája - ehetnek mézédes dinnyét, vagy tényleg tilos? Dietetikus szakértőnk megadja a választ erre az izgalmas kérdésre.