Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos kacsamellsteak pesztóval és parázsburgonyával

Rozmaringos kacsamellsteak pesztóval és parázsburgonyával
Rozmaringos kacsamellsteak pesztóval és parázsburgonyával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kacsa nélkül az élet nem élet... erre pár éve jöttem rá, azóta nagyon sokféle verziót próbáltam és készítettem... van már a repertoárban másik steak és rosé kacsa is, de azt hiszem ,eddig ez lett a legjobb a maga kategóriájában.... szóval először volt, de nem utoljára! Szaftos, puha, porhanyós, ízes.

hozzávalók / 2 adag

Kacsamell

Pirított mandulás medvehagymapesto

Fűszeres parázsburgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

Kacsamell

  1. A kacsamellről a bőrös, zsíros részt lehúzzuk, vagy levágjuk. A kb. 2-3 ujjnyi magas színhúst kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és mustárral egyenletesen bekenjük, és 20-30 percet pihenni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk. Ha forró az olaj, beletesszük a kacsamellszeleteket. Közepesnél kicsit magasabb fokozaton érdemes sütni, hogy a közepe még szaftos maradjon, de a széle átsüljön. Sütés közben sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a worcestershire-szósszal. Kb. 3-4 percig sütjük. Akkor fordítjuk meg, ha a kacsamell közepéből csorog a szaft, az alja pedig kérges.
  3. Fordítás után a kacsamell másik felét is sózzuk, borsozzuk. Itt már kevesebb idő is elég a sütésre. Kb. 2-3 perc elegendő, hogy kicsit vékonyabb kérget képezzünk.
  4. Akkor van kész, ha a kacsamell körben kérges, ropogós, de belül, puha, szaftos. Ha valaki jobban átsütné, akkor közepes fokozaton lassabban, esetleg több forgatással szépen át tudja sütni.
  5. A kész kacsamell szeleteket nagy szemű sóval elkevert frissen aprított rozmaringgal megszórjuk.

Pirított mandulás medvehagyma pesto

  1. A medvehagymát mossuk és felkockázzuk, az aprítógépbe helyezzük.
  2. A mandulaszeleteket egy serpenyőben megpirítjuk. A hagymához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, az aprítógépben pürésítjük.

Fűszeres parázsburgonya

  1. Az apró szemű újkrumplit megmossuk, olívaolajban átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 20 perc alatt 190 fokon megsütjük. Ha szükséges, néha átforgatjuk.
  2. A kész krumplit sózzuk, fűszerezzük. Jól átforgatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 1 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

steak kacsamellből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1341
kacsamell 40 dkg
bacon 2 szelet
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
mustár 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
szójaszósz 1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
rozmaring 0 ízlés szerint
medvehagyma 1 csokor
mandulapehely 50 g
parmezán sajt 100 g
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újkrumpli 0.5 kg
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek