Mandulapehely

Mandulapehely

Leírás

A mandulát hámozás után vékony szeletekre vágjuk. A hámozás menete: a csonthéj eltávolítása után, hagyjuk állni a mandulát forró vízben, kb 3-5 percig, majd húzzuk le a héját. A mandulabél a forrázás hatására egy rövid ideig még lágy és meleg marad, ekkor krumplihámozóval, vagy zöldséges kis késsel vékony szeletkéket vágunk belőle. Ne engedjük az aprítás előtt teljesen kihűlni a mandulákat, mert törékennyé válnak. Húsos, halas és zöldséges ételekhez pirítva, és a panír alkotórészeként (mandulás bundában), ill. sütemények külső rétegeként (rászórva) dekoratív, és egyben finom összetevőként használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

604 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek