Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A mandulát hámozás után vékony szeletekre vágjuk.
A hámozás menete: a csonthéj eltávolítása után, hagyjuk állni a mandulát forró vízben, kb 3-5 percig, majd húzzuk le a héját. A mandulabél a forrázás hatására egy rövid ideig még lágy és meleg marad, ekkor krumplihámozóval, vagy zöldséges kis késsel vékony szeletkéket vágunk belőle. Ne engedjük az aprítás előtt teljesen kihűlni a mandulákat, mert törékennyé válnak.
Húsos, halas és zöldséges ételekhez pirítva, és a panír alkotórészeként (mandulás bundában), ill. sütemények külső rétegeként (rászórva) dekoratív, és egyben finom összetevőként használják.
 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Mandulapehely alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!