r
Nosalty Logó

Florentin csirkemell krémes, spenótos-fehérboros mártással

Hering András
Szeletelt, aranybarnára sütött csirkemell krémes, tejszínes–fehérboros spenótos mártásban, friss petrezselyemmel és citromcikkekkel tálalva egy öntöttvas serpenyőben.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

670
Kalória
54.9g
Fehérje
20.9g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
303.3g
Víz
249.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2287 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3793 micro
Összesen 2687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell elősütéséhez forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, és rázzuk le róla a felesleget. Tegyük a serpenyőbe (ha szükséges, több körben), és süssük aranybarnára mindkét oldalát - oldalanként nagyjából 7–8 perc elég. Ha kész, vegyük ki a tányérra és tegyük félre.
  2. A krémes alap elkészítéséhez a serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a salottát és a fokhagymát, és pároljuk üvegesre. Öntsük fel a fehérborral, és főzzük kb. a felére, hogy koncentrált, illatos alapot kapjunk. Ezután mehet bele a tejszín, amit addig forraljunk, amíg a mártás szépen besűrűsödik és bevonja a kanál hátát.
  3. Vegyük le a lángról, adjuk hozzá a bébispenótot, és kevergessük, amíg összeesik. Sóval korrigáljuk, ha szükséges.
  4. Vágjuk a csirkét vastagabb csíkokra, és tegyük vissza a mártásba. Szórjuk meg petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is. A cikkely citrom kifejezetten jót tesz neki, facsarj rá egy keveset evés előtt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A florentin csirkemell olasz eredetű, Firenze spenótos–krémes fogásait idézi, de a ma ismert változat már az olasz–amerikai konyha kedvence. Egyetlen serpenyőben elkészül, selymes fehérboros-tejszínes mártással és rengeteg friss spenóttal. Tálald tésztával vagy vajas rizssel, hogy tökéletesen magába szívja a krémes szószt, így lesz igazán ellenállhatatlan.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek