r
Nosalty Logó

Házilag füstölt kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Házilag füstölt kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Füstölés:

Összesen 333 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Füstölés:

Összesen 998 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Füstölés:

Összesen 151 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 333 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 998 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Füstölés:

Elkészítés

Füstölés:

  1. A kacsamelleket szárazra töröljük, sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg ízlés szerint.
  2. A tetővel rendelkező, vastag falú lábast vastagon kibéleljük fóliával úgy, hogy a tetején jóval túl érjen a fólia. Erre szórjuk a füstöléshez használt fűszereket, növényeket (rizs, zöld tea, rózsabors, borókabogyó, rozmaring, babér). Fölé helyezzük a grillrácsot, arra pedig a sózott, borsozott kacsamelleket. A tetőt ráhelyezzük a lábasra, és a fóliával teljesen lezárjuk a kiáramló füst útját.
  3. A lábas alá gyújtunk kis lángon, és várakozunk. (Ezeket a zsenge kacsamelleket kis lángon 35-40 percig füstöltem.)
  4. Kibontjuk a csomagolást, s ha elég füstösnek érezzük a húst, akkor a szokott módon megsütjük. Először serpenyőben nagy lángon mindkét oldalát 2-3 percig pirítjuk, majd még 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 6 percig sütjük.
  5. Ha megsült, akkor még letakarva 10 percet pihentetjük. Addig van időnk előkészíteni a tálalást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6143
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Ajánló

Mindenki bátran kísérletezzen a maga ízlése szerint fűszerezni a füstölni valóját.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Házilag füstölt kacsamell
Évi néni 1830 recept

Egyszer már füstöltem itthon a pastramihoz a húst, ez adta az ötletet, hogy ugyanezt tegyem a kacsamellel. Így én választhatom meg, mennyire legyen füstölt íze. Nem nagy munka, de inkább nyári elfoglaltság, mert csak füsttel jár. Akinek nincs kertje, számíthat avval, hogy egy ideig szellőztetni kell, függönyt mosni, stb. Ám az érzés, hogy én füstöltem házilag a húst, - sikerrel,- olyan öröm, hogy ez az apró kellemetlenség megéri. Használtam még hozzá egy jókora öntöttvas lábast, néhány méter alufóliát és egy grillrácsot a mikróból. Első alkalommal kísérleteztem, hogy faforgácsot rakok közé, de nem kaptam olyat, amit szívesen használtam, így ezt az egyszerű módszert választottam.

Hozzászólások

A.Eszter

Kedves Évi néni! Nagyon rég óta szeretném kipróbálni a házi füstölést, és ez a recept nagyon megtetszett! A kérdésem csak az lenne, hogy zöld/fekete tea is szerepel a hozzávalók között. Van jelent?ssége, hogy melyik, vagy opcionális? Ugyanez lenne a kérdés a Jázmin rízzsel kapcsolatban, az lehe esetleg "egyszer?bb" /olcsóbb/ rízs is, vagy nagyon ragaszkodjak a drágábbhoz? Gondolom ? adja majd a füst alapjánt, a többiek meg az ízét. El?re is köszönöm a segítséget! Eszter

Évi néni

Kedves Eszter! Azonnal mondom a magyarázatot. Az alapanyagok között sajnos nem találtam zöld teát, ezért választottam a fekete tea opciót, s mögé írtam, hogy zöld. Valójában csak szálas zöld teát használtam. A jázmin rizs az én választásom volt pont az illata miatt. Annyira kevés kell bel?le. Nem próbáltam más rizzsel, így abban sajnos nem tudok választ adni a kérdésedre, Az egész füstölés egyébként nem olyan nagy ügy . Régen szerettem volna kipróbálni. Olvastam hozzá mindenfelé, hogy milyen forgácsot használnak a füstöléshez. Én szívem szerint, ha lett volna kipróbáltam volna egy meggy, - vagy almafa forgácsot. De sajnos nem volt, nem tudtam szerezni. Nem lefutott ez a dolog nálam. Ez csak egy hirtelen hangulat volt és azt használtam, amit otthon találtam. Biztosan kipróbálok még más f?szerekkel való füstölést is. Ha valami szenzációsat találok, mindenképpen értesítelek róla. Éva

A.Eszter

Kedves Éva! Nagyon köszönöm bíztató soraidat, és bármilyen újításra vev? vagyok! Meggyfa, almafa, elszáradt ágából szerinted próbálkozzak? Vagy inkább csak a kéreg nélküli fa részek "játszanak" a füstölésnél? Mindenképpen ki fogom próbálni! Szép hétvégét! Eszter

Évi néni

Kedves Eszter! Én els?re mindenképpen csak a kéreg nélküli változatot próbálnám ki, aztán ha ízletes, akkor bizony kéreggel is tennék egy kísérletet. Úgy örülök, hogy megtetszett neked. Szinte féltem feltenni, hogy már megint furcsa hozzászólásokat kapok érte. Akkor értekezünk ez ügyben, ki mire haladt a kísérletekben. Kellemes hétvégét kívánok én is! Éva

Hozzávalók

Füstölés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.